Business 3 Iunie 2015 16:03
Rusia asteapta o propunere oficiala din partea statelor europene pentru participarea la proiectul gazoductului Eastring, care va tranzita teritoriile Slovaciei, Bulgariei, Romaniei si Ungariei, a declarat miercuri ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, citat de agentia rusa TASS.
"Asteptam o oferta. Nu am primit inca niciun fel de oferta oficiala de participare la proiect", a spus Novak. Premierul slovac Robert Fico a prezentat marti, la Moscova, proiectul de transport al gazelor naturale pe teritoriile Bulgariei, Romaniei, Ungariei si Slovaciei, in timpul unei intalniri cu premierul rus Dmitri Medvedev, relateaza Novinite. Noul sistem de transport al gazelor urmeaza sa fie conectat la conducta Turkish Stream si va fi pus in practica cu sprijinul si participarea Uniunii Europene, a spus Fico. Premierul slovac a aratat in mod clar ca Slovacia cauta activ rute alternative pentru gazele naturale, cunoscand faptul ca Rusia va renunta la tranzitul gazelor prin Ucraina, din 2020.

Romania, Bulgaria, Ungaria si Slovacia au semnat un acord de interconectare a retelelor lor de gaze naturale care sa permita si tranzitul invers, la summitul Parteneriatului Estic care a avut loc la Riga pe 22 mai, scrie MEDIAFAX. Documentul a fost incheiat de ministrii de Externe din cele patru state si a fost initiat in contextul eforturilor intreprinse la nivel european si regional pentru consolidarea securitatii energetice, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe la momentul respectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.