In timp ce importurile au scazut cu 0,4%, avansul exporturilor cu 5,8% a contribuit semnificativ la cresterea surplusului comercial al UE pe acest segment economic la 18,6 miliarde de euro, a anuntat Comisia Europeana, citata de AFP.
"Cresterea exporturilor in 2013 este datorata in mare parte cerealelor, mai ales orz si grau, cu un avans puternic al livrarilor catre Orientul Mijlociu si Africa de Nord", a notat executivul comunitar.
Cresterea exporturilor a fost insa mai lenta decat in anii anteriori, din cauza dificultatilor economice in tarile cu economii dezvoltate. Cele mai mari cresteri ale livrarilor au fost consemnate catre China, cu 19,7% si Arabia Saudita, cu 20,4%.
In pofida unui avans mai redus, de numai 1,9%, Statele Unite raman cel mai mare partener comercial, cu o cota de 13% din totalul exporturilor UE de produse agroalimentare.
Alimentele reprezinta 7% din totalul livrarilor la extern ale UE, pe pozitia a patra, dupa masini si utilaje, produse chimice si produse farmaceutice.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Boon, platforma unde colegii vând produse între ei și totul se duce la ONG-uri
Sursa: green.start-up.ro
-
Furnizorul produselor Nike, în atenția Concurenței: ce nereguli au găsit...
Sursa: retail.ro
-
Antreprenorii citesc: recomandări de lectură de la Florin Vișa
Sursa: start-up.ro
-
Top 10 rețete de preparate tradiționale românești pentru masa de Crăciun -...
Sursa: garbo.ro
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Scapă de herpes în câteva ore - Tratament rapid și eficient
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Renault arată că un constructor auto mai poate avea suflet și...
Sursa: wall-street.ro