Economia Italiei s-a contractat cu 2,4% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 0,6 comparativ cu trimestrul anterior, peste asteptarile analistilor, fiind inregistrate scaderi in toate sectoarele, cu exceptia agriculturii, potrivit institutului de statistica Istat.

Estimarea preliminara a Istat a fost o scadere de 0,5% comparativ cu ultimul trimestru din 2012, relateaza MarketWatch. Analistii intervievati de Dow Jones anticipau un declin de 0,5% si de 2,3% fata de primul trimestru din 2012. Economia italiana se contracta de sapte trimestre, iar estimarile arata continuarea evolutiei negative in intervalul aprilie-iunie.

Cel mai mare declin a avut loc sectorul constructiilor, cu o reducere a investitiilor in active fixe de 3,3% fata de trimestrul patru si de 7,5% comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, potrivit Istat, scrie MEDIAFAX.

Cheltuielile populatiei au coborat cu 0,5% fata de trimestrul anterior si cu 3,4% in termeni anuali.

Cheltuielile guvernamentale s-au majorat cu 0,1% comparativ cu ultimul trimestru si au scazut cu doar 0,8% fata de aceeasi perioada a anului 2013, in pofida masurilor de austeritate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.