Valoarea de piata a grupului rus Gazprom a scazut sub 100 miliarde de dolari pentru prima data de la jumatatea anului 2009, din cauza temerilor din piata ca producatorul de gaze naturale este manageriat gresit.

Certificatele la depozitar prin care sunt tranzactionate actiunile Gazprom in SUA au scazut cu 2,9% la New York in ultima sedinta bursiera, la 8,25 dolari, reducand valoarea de piata a companiei la 97,7 miliarde de dolari.

La Moscova, titlurile Gazprom se tranzactioneaza la minimul ultimilor 4 ani, dupa ce au scazut marti cu 1,5%.

Gazprom a pierdut aproximativ o treime din valoarea de piata in ultimul an, din cauza cresterii cheltuielilor, scaderii profitului si inrautatirii perspectivelor privind dividendele, factori care descurajeaza investitorii, scrie MEDIAFAX.

Presedintele rus Vladimir Putin a cerut companiei in februarie sa isi imbunatateasca performantele si sa-si consolideze guvernanta corporativa

Criza financiara din Cipru a provocat neliniste in piete, a afirmat miercuri pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kupriyanov, care a precizat ca in ultima saptamana nu au existat evenimente care sa implice compania si sa justifice declinul actiunilor.

Valoarea de piata a Gazprom pe bursa de la New York a atins recordul in luna mai a anului 2008, cand a ajuns la 369 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.