Economia Turciei a crescut cu 2,2% anul trecut, mai putin decat anticipau autoritatile, avansul reprezentand o incetinire puternica fata de 8,8% in 2011, potrivit datelor publicate, luni, de institutul de statistica al tarii.

In trimestrul al patrulea, PIB a urcat cu 1,4%, dupa 1,6% in trimestrul al treilea, 2,9% in trimestrul al doilea si 3,3% in primele trei luni ale anului.

Guvernul de la Ankara astepta un avans economic de 3,2% pentru anul trecut.

"Este un succes ca Turcia a crescut cu 2,2% in pofida recesiunii din economia globala, a agravarii crizei din UE, a escaladarii tensiunilor din regiune si a preturilor ridicate la titei", a declarat ministrul de Finante, Mehmet Simsek, scrie MEDIAFAX.

Institutul de Statistica a revizuit in urcare cresterea PIB pentru 2011, la 8,8%, de la 8,5% anuntat initial.

Dupa doi ani de expansiune foarte puternica, 8,9% in 2010 si 8,8% in 2011, Turcia a incercat sa controleze o "aterizare lina" si reorientarea catre export a economiei. Avansul foarte puternic din cei doi ani a fost sustinut de cererea de consum interna, care a majorat insa deficitul comercial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.