Compania ce produce populara marca americana de bere Budweiser este acuzata ca pune prea multa apa in sticle, pentru a isi mari profitul, potrivit unei plangeri colective in justitie depuse la San Francisco.

Reclamantii afirma ca firma Anheuser-Busch incalca legile ce protejeaza consumatorii in California si Missouri (centru) "etichetand in mod fals continutul de alcool al produselor".

Plangerea, care cere despagubiri pentru toti cumparatorii de Budweiser din ultimii cinci ani, intr-un cuantum neprecizat, a fost depusa vineri la un tribunal districtual din San Francisco.

"Marile companii nu trebuie sa minta clientii", a declarat marti unul dintre autorii plangerii, Nina Giampaoli, de la firma de avocatura Mills Law Firm. "Eu ma simt inselata. Indiferent despre ce produs este vorba, oamenii trebuie sa poata sa aiba informatii fiabile de la societati, pe etichete", subliniaza ea, potrivit MEDIAFAX.

Compania Anheuser-Busch, cu sediul la Saint Louis, in Missouri (centru), care face parte din grupul belgiano-brazilian ABInBev, a anuntat intr-un comunicat ca aceste afirmatii sunt "complet false".

"Berile noastre respecta integral directivele cu privire la bauturile alcoolizate, un lucru care face din berile nostre marcile cele mai vandute in Statele Unite si in lume", se arata intr-un comunicat. Reclamantii afirma ca, punand prea multa apa in bere, "poate fi produs un numar mai mare de unitati".

In plangere se precizeaza ca este vorba despre foarte populara marca Budweiser cu un nivel de cinci la suta alcool, dar si de alte marci ca Bud Ice, Bud Light Platinum si Michelob.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.