Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a dezvoltat pro bono noul site al Ministerului Culturii, www.cultura.ro, ca parte a eforturilor de sustinere pe termen lung a tehnologizarii institutiilor publice.

Proiectul a fost dezvoltat la initiativa Ministerului Culturii din luna iunie a acestui an si a avut o echipa dedicata din cadrul producatorului de aplicatii, care a inclus un project manager, designeri, programatori si specialisti quality assurance. Serviciile furnizate pro bono de catre Zitec pentru Ministerul Culturii au constat in dezvoltare software pe platforma open-source Drupal 8 precum si instruirea personalului Ministerului in utilizarea acestei platforme, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.

”Ne bucuram ca am putut face un nou pas in directia adaptarii site-urilor institutiilor publice la mediul digital actual, prin construirea unei prezente mai active in online si facilitarea comunicarii in timp real cu publicul. Succesul initiativei Cultura.ro se datoreaza colaborarii foarte stranse intre echipa noastra tehnica, Ministru si artistii implicati”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Principalele obiective ale noului website au fost simplificarea structurii, dar si a interfetei de administrare, adaptarea la tehnologiile mobile, descrierea cat mai eficienta a activitatilor desfasurate, o mai mare usurinta in navigare si actualizare. De asemenea, au fost facute update-uri la nivelul identitatii vizuale si al tipurilor de continut, precum infografice.

„Modernizarea relatiei dintre administratie si mediul cultural, prin actualizarea prezentei digitale a Ministerului, va permite atat un acces mai facil al publicului la informatii, cat si o mai buna intelegere a tuturor activitatilor desfasurate. Apreciem munca de echipa si efortul depus de partenerii care s-au alaturat pro bono acestui proiect”, a declarat Corina Suteu, Ministrul Culturii.

Proiectul se alatura altor initiative Zitec care vizeaza tehnologizarea sectorul public, precum Regista, aplicatia de tip SaaS (Software-as-a-Service) ce permite controlul documentelor de registratura, distribuirea eficienta a informatiilor, precum si generarea facila si accesul instant la rapoarte specifice. Aceasta reduce semnificativ timpul dedicat clasificarii si repartizarii documentelor catre angajati pentru puncte de vedere, rezolutii, informare si rezolvare.

Citeste si:
Ziua Cinematografelor. Lista sălilor de film care oferă reduceri la...
Ziua Cinematografelor. Lista...

”Solutia tehnica pentru cultura.ro este bazata pe Drupal 8, o platforma open-source ce va permite Ministerului sa gestioneze si modifice site-ul cu personal intern sau cu orice furnizor doreste. Acest lucru ar trebui sa fie valabil pentru orice software la comanda achizitionat din fonduri publice.”, a adaugat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Zitec este una dintre companiile lider in industria IT din Romania, specializata in dezvoltarea de produse si aplicatii online complexe, precum si servicii de online marketing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.