Ziua Cinematografelor vine cu surprize pentru românii dornici să mai iasă din casă. Sâmbătă, celebrăm Ziua Cinematografelor, iar acest lucru este un motiv în plus să mergem la...film! Cu această ocazie, Ministerul Culturii din România a anunțat pe pagina sa de Facebook lista cinematografelor din țară care au un preț redus la filmele de sâmbătă.

Ziua Cinematografelor. Unde putem viziona un film la prețul de doar 8 lei

Ministerul Culturii a publicat pe pagina sa oficială de Facebook o listă cu cinematografele din țară care vin cu o promoție fantastică de Ziua Cinematografelor. Acestea vor avea tarife reduse la toate filmele de sâmbătă.


  • Cinema City din Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București-AFI Cotroceni, București-Mega Mall, București-ParkLake, București-Sun Plaza, Buzău, Cluj Iulius Mall, Cluj VIVO!, Constanța City Park, Constanța VIVO!, Deva, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești AFI, Ploiești Shopping City, Râmnicu Vâlcea, Severin Shopping City, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara Iulius Mall, Timișoara Shopping City. Filmele vor avea un preț promoțional de doar 8 lei.

  • Happy Cinema din Alexandria, Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, București, Buzău, Focșani, Vaslui. Toate filmele sunt la preț redus de doar 8 lei;

  • Inspire Cinema din Alba Iulia, Craiova VIP ELECTROPUTERE, Craiova MERCUR - prețuri de la 8 lei;

  • Csiki Mozi Miercurea Ciuc - prețuri de la 8 lei;

  • Cinematografele active în rețeaua RADEF România Film: Europa București, Patria Craiova, Arta Sibiu, Florin Piersic Cluj Napoca, Sergiu Nicolaescu Târgu Jiu și Cinema-Mon Amour din Piatra Neamț - preț fix de 8 lei/bilet.

"Ziua Cinematografelor este o premieră pentru România şi merită să fie mediatizată. Filmul cred că este cea mai democrată formă de artă pentru că este toată lumea expusă la film într-o formă sau alta. Totuşi cred că trebuie să-i acordăm atenţia cuvenită ca şi formă de artă importantă, dincolo de aspectele comerciale, dincolo de tot ce înseamnă să spunem cinematografia made in Hollywood. Filmul este totodată o artă extrem de importantă, iar România a fost dintotdeauna pe harta acestei forme de exprimare artistică, şi suntem, în continuare şi prin Ministerul Culturii, dar nu numai, parteneri pentru toţi cei cei care vor să îşi exprime creativitatea în această formă", a spus Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Operatorilor de Cinema (AOC), în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Citeste si:
Reduceri de până la 50% la cele mai iubite dispozitive beauty, de...
Reduceri de până la 50% la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Septembrie 2022 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.