Grupul informatic american HP Inc, divizia de echipamente hardware a fostului Hewlett-Packard Co, si-a anuntat joi seara intentia de a renunta la 3.000 pana la 4.000 de locuri de munca in urmatorii trei ani, pentru a-si aduce costurile in linie cu scaderea cererii pentru computere personale si imprimante, transmite AFP.

HP Inc, care in prezent are aproximativ 50.000 de angajati, nu a precizat care vor fi activitatile si nici zonele geografice care vor fi afectate de noile restructurari. In schimb, compania a estimat ca planul ar urma sa genereze economii anuale de 200 pana la 300 milioane de dolari, incepand din 2020.

Cunoscut anterior sub denumirea de Hewlett-Packard, producatorul de computere personale si imprimante HP Inc a luat nastere anul trecut in urma separarii de operatiunile de cloud computing si software ale Hewlett-Packard Enterprise.

"Sunt mandru de progresele pe care le-am realizat in primul an sub forma noului HP. Obiectivul nostru este clar, punerea in aplicare este solida si suntem bine pozitionati pentru urmatorul pas in drumul nostru", a declarat presedintele director general al HP Inc, Dion Weisler, informeaza Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.