BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone s-a lansat azi la First Tech Challenge Hub din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Competitia aduce conceptul First Tech Challenge in Romania.

La First Tech Challenge Hub a avut loc prezentarea programului care isi propune sa incurajeze elevii de liceu sa utilizeze principii de inginerie in domeniul roboticii, intr-un mediu competitiv. Concurentii vor trebui sa proiecteze, construiasca, programeze si opereze roboti care vor participa, in finala competitiei, la un joc complex in echipe, pe o suprafata plana delimitata. Indrumati de mentori si antrenori, elevii vor fi incurajati sa isi dezvolte abilitati din domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii, in timp ce invata importanta muncii in echipa si a inovatiei.

Potrivit unui comunicat remis 9am, echipele de liceu inscrise in BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone vor construi cate un robot care se va incadra in tema globala stabilita de FIRST international. Anul acesta, tema este #velocityvortex. Dincolo de intrecerea intre robotii construiti de echipele participante, elevii vor trebui sa isi promoveze echipa si sa castige notorietate in comunitatile lor. Regulametul complet al competitiei este disponibil aici.

„Traim intr-o societate in care tehnologia este omniprezenta si a reusit sa schimbe obiceiurile sociale, in care tanara generatie e mai obisnuita cu tastatura decat cu scrisul de mana si in care noi, companiile, cautam sa angajam oameni pentru joburi care acum 10 ani nu existau. First Tech Challenge, o competitie a secolului 21, pe care o cunoastem deja de ceva vreme pentru ca i-am sprijinit pe cei de la AutoVortex sa participe la cateva dintre competitii, este o sansa pentru ca elevii de liceu din Romania sa deschida mai devreme o usa catre viitor – nu doar al societatii, ci si al lor personal, avand mai multe sanse sa-si imagineze de pe acum un traseu in educatia si apoi in viata lor. Educatia este unul dintre marile obiective ale politicii de responsabilitate sociala a BRD, iar First Tech Challenge si laboratorul de robotica din Politehnica bucuresteana sunt printre primii pasi dintr-un proiect solid, pe care intentionam sa-l construim pe termen lung”, a spus Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Societe Generale

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

Competitia organizata de Asociatia Natie Prin Educatie si McCANN Bucharest, cu sprijinul BRD Romania si Vodafone Romania, va avea un program conturat in jurul a trei momente cheie:

  • Octombrie 2016: conferinta de presa de lansare a competitei
  • Octombrie/noiembrie 2016: organizarea unei intalniri publice si stabilirea unui grup de lucru;
  • Martie 2017: Concurs National de Robotica cu premii, pe tema de joc stabilita de asociatia non-profit din SUA - FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). In aceasta etapa scolile inscrise vor prezenta robotul pe care l-au creat si vor disputa mai multe probe supuse jurizarii.

Echipa castigatoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi sustinuta de organizatori pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotica din St. Louis, SUA din aprilie 2017.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.