Microsoft a lansat smartphone-ul Lumia 535, primul model din gama care nu include numele Nokia, marcand o etapa noua in existenta diviziei preluate in luna aprilie de la compania finlandeza pentru 7,2 miliarde de dolari, relateaza portalul cnet.com.

Potrivit termenilor contractului, Microsoft a putut sa foloseasca numele Nokia pentru o perioada scurta de timp, compania americana alegand varianta "Microsoft Lumia" pentru noul model de smartphone.

Lumia 535 cantareste 146 de grame si prezinta un ecran de 5 inci si o camera de 5 megapixeli. Noul model de smartphone ruleaza sistemul de operare Windows Phone 8.1, are un procesor quad-core de 1.2 GHz si memorie RAM de 1 GB. Smartphone-ul va fi disponibil in magazinele din Statele Unite de la finalul lunii noiembrie la un pret estimat la 110 euro, potrivit unui comunicat emis de Microsoft, scrie MEDIAFAX.

Schimbarea brandului are loc in contextul in care Microsoft preia controlul total al noii divizii producatoare de smartphone-uri, gama Lumia avand un rol important in planurile companiei. Inainte de preluarea diviziei de telefoane a Nokia gama de produse Lumia functiona deseori cu cea mai recenta versiune a platformei Windows Phone. Microsoft a incercat sa isi promoveze platformele software pe propriile produse hardware, asa cum este cazul tabletelelor Surface, care au avut un start dificil, insa au inceput sa realizeze vanzari mai mari.

Pentru primul trimestru al anului fiscal, incheiat pe 30 septembrie, Microsoft a raportat venituri din vanzarile de tablete Surface in valoare de 908 milioane de dolari, in crestere cu 127% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Microsoft intentioneaza sa repete acest succes cu gama Lumia. Cu toate acestea, numai 2,5% din dispozitivele mobile la nivel mondial functioneaza cu Windows Phone, potrivit companiei de analiza a pietei IDC. In schimb, aproape 85% dintre aparatele mobile din intreaga lume functioneaza cu sistemul Android.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.