Business 4 Iunie 2014 15:35
Noul joc video "Watch Dogs", produs de Ubisoft, a batut recordul mondial de vanzari din aceasta industrie, pentru o marca noua, cu 4 milioane de copii vandute in prima saptamana dupa lansare, informeaza AFP.

"Watch Dogs" a devenit astfel "cel mai bine vandut joc video nou in prima saptamana dupa lansare" si, de asemenea, "jocul video cu cea mai buna lansare din istoria Ubisoft", a precizat acest grup francez intr-un comunicat.

Grupul Ubisoft nu a precizat cifra de afaceri realizata de acest joc video pana in acest moment, indicand insa faptul ca pretul de vanzare al jocului este de 70 de euro in Europa, transmite MEDIAFAX.

"Cu un astfel de dinamism al vanzarilor si gratie opiniilor pozitive ale jucatorilor, «Watch Dogs» a devenit jocul video inconturnabil al momentului", a declarat Geoffroy Sardin, directorul departamentului de Marketing si Vanzari al Ubisoft EMEA, divizia grupului Ubisoft pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Ubisoft a stabilit acest record pe baza datelor furnizate de cabinetele de expertiza NPD si GFK si a estimarilor interne valabile pana la data de 3 iunie.

Grupul francez a fost nevoit sa amane pentru luna mai a anului 2014 lansarea jocului, programata initial pentru noiembrie 2013, intrucat a dorit sa puna la punct o serie de detalii legate de acest proiect video in valoare de 70 milioane de euro, considerat crucial pentru viitorul companiei.

Lansarea la sfarsitul lunii mai a jocului "Watch Dogs" pe console si PC-uri a fost insotita de lansarea aplicatiei insotitoare gratuite, ctOS Mobile, care permite jucatorilor sa patrunda in universul jocului si care a fost deja descarcata de peste 1 milion de ori.

In acest joc, utilizatorul, care preia rolul lui Aiden Pearce, un pirat cibernetic (hacker), strabate orasul Chicago in cautarea persoanelor aflate la originea mortii nepoatei sale. Armele sale sunt talentul lui de hacker si telefonul sau inteligent, care ii permite sa se infiltreze in reteaua cibernetica a orasului si sa ii spioneze pe locuitorii acestuia.

Citeste si:
România a produs un număr record de mașini în 2022: peste 509.000...
România a produs un număr...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.