Google a lansat la festivalul South by Southwest din Austin, Texas, o pereche de pantofi de sport cu computer integrat.

Compania a luat o pereche de pantofi Adidas si a dotat-o cu un computer, boxe, accelometru, giroscop si senzor de presiune. Pantofii vorbesc astfel cu purtatorul, dupa ce acesta s-a pus in miscare.

Mai mult, adidasilor sunt foarte critici in privinta lipsei de miscare si vor anunta purtatorul daca acesta a stat nemiscat prea mult timp. Daca ai stat prea mult pe o banca in parc, pantoful s-ar putea sa se lamenteze; "Vai cat de plictisitor".

"Pantoful vorbitor reprezinta un experiment. Vrem sa studiem fenomenul de a folosi obiecte pentru a spune povesti pe internet", a declarat Aman Govil, seful echipei de advertising artistic de la Google.

Adidasii folosesc tehnologia bluetooth pentru a ramane conectati la Internet si pentru a furniza informatii in legatura cu locatia utilizatorului. Acestia pot fi purtati si de atleti. Pantofii ii comunica atat atletului cat si fanilor sai pe Twitter cu ce viteza se antreneaza.

Google nu este prima companie care se implica in industria de incaltaminte. In ianuarie, Apple a anuntat ca vrea sa creeze un pantof de sport care sa anunte proprietarul cand este cazul sa schimbe perechea, scrie dailymail.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.