In vestul tarii este aproape imposibil de gasit oameni, iar in zona Bucurestiului angajatii sunt adusi si de la peste 100 km departare, in piata curieratului fiind o criza foarte grava a fortei de munca, spun actionarii FAN Courier citati de HotNews.

"Daca anul trecut ne plangeam un pic ca nu gasim oameni specializati pe curierat, in acest an nu am mai gasit deloc oameni in zona si am ajuns sa aducem oameni de la peste 100 km (...) De exemplu pentru depozitele din Bucuresti aducem oameni de la Giurgiu si Oltenita, iar cele mai indepartate rute sunt de peste 100 km pentru ca nu gasim mai aproape", spune Adrian Mihai care adauga ca solutia va fi automatizarea.

Vor fi insa automatizate lucrurile care se preteaza la asta. "Livrarea va fi facuta cu oameni, nu vad vreun viitor in drone. Ca sa va dau un exemplu, ganditi-va ca dupa Black Friday am avut peste 200.000 de expeditii, va inchipuiti ce ar fi insemnat atat de multe drone prin Bucuresti? . Ar fi trebuit sa mergeti cu casca pe strada" , glumeste Adrian Mihai.

Felix Patrascanu spune ca ar putea fi de ajutor legea care sa-i incurajeze pe romani sa lucreze mai departe de casa, insa o problema este ca romanii nu prea au deprinderea de a-si muta locul de munca in alt judet. Dar de ce este atat de greu de gasit oameni? Patrascanu spune ca parintii reprezinta cel mai mare obstacol. "Ei nu-si lasa copii sa vina pentru ca ei spun: copilul trebuie sa termine o facultate! Ce-or face apoi cu ea, Dumnezeu stie..."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.