Un credit acordat exclusiv online nu poate fi executat silit, a decis Judecatoria Sector 1, intr-un proces in care un debitor a contestat aceasta masura.

Instanta a admis, de fapt, cererea de anulare a contractului si a motivat ca imprumutul a fost acordat exclusiv online, deci nu poate produce efecte juridice.

"Creditul a fost acordat strict online, fara alte formalitati cum ar fi semnatura electronica, astfel ca instanta a catalogat aceasta procedura ca fiind insuficienta pentru a i se acorda contractului puterea de titlu executoriu. A fost o speta simpla si le recomand tuturor celor care au credite obtinute online in situatia de a fi executate silit sa urmareasca acest exemplu", a declarat avocatul Adrian Calin Cuculis, care l-a asistat pe contestator in cadrul procesului.

"Imprejurarea ca intreaga procedura de semnare a contractului de credit se desfasoara pe site-ul creditorului nu este de natura ca fiind asumata de debitor si nu poate produce efecte juridice", a argumentat avocatul.

El considera ca acesta "poate fi considerat ca precedent juridic pentru spetele de acelasi fel care ar urma sa se judece de acum incolo", relateaza Ziare.com.

Creditul online in cauza a fost acordat de societatea Purple Financial Services IFN SA, care dezvolta aplicatia allegrocredit.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.