Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, glumeste pe seama salariului sau, despre care spune ca nu e un secret atat de mare, insa contractul impune o anumite confidentialitate.

"Salariul meu nu stiu daca e un secret atat de mare incat, daca vi-l spun, va trebui sa va ucid dupa aceea, dar el este parte a unui contract intre doua parti si beneficiaza de o anumita confidentialitate sau discretia pe care o impune un contract", a declarat Dan Suciu, luni seara, pentru TVR.

Acesta a mentionat doar ca salariul sau de la BNR este mai mare decat cel pe care l-a avut la Guvern, unde a fost purtator de cuvant.

"Trebuie sa recunosc ca responsabilitatea si presiunea sub care se lucreaza la Banca Nationala e de multe ori mult mai mare decat cea de la Guvern, care e deja proverbiala", a completat purtatorul de cuvant al Bancii Nationale.

Luni, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a anuntat ca se va opune publicarii salariilor directorilor din Banca Nationala a Romaniei, argumentand ca "aceasta institutie este una care lucreaza in piata internationala", iar salariile "fac parte din concurenta institutionala".

Cu toate acestea, Isarescu a facut recent publica suma pe care el o castiga lunar ca sef al institutiei: 13.601 de euro, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.