Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a dezvăluit că a descoperit faptul că există angajați din sistemul bugetar cu venituri lunare nete de 50.000 de lei.

Ministrul Muncii a afirmat că după implementarea noi legi a salarizării pe care o propune, bugetarii care vor avea venituri mai mici „sunt cei care au acum venituri foarte mari”, declarând că există în sistemul bugetar salarii nete de 50.000 de lei.

„Să ştiţi că sunt şi salarii de 50.000 în mână. Da, sunt, nu salariu, venituri, salariu plus sporuri. Nu aş vrea să încep să spun instituţiile, pentru că după aceea ne trezim cu reacţii adverse”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a menționat că persoanele ce au astfel de salarii fac parte dintr-o „categorie profesională respectată”, subliniind că i se pare „firesc să putem accepta că pot să mai scadă acele venituri”.

Întrebată fiind cât reprezintă sporurile dintr-un salariu de 50.000 de lei, Turcan a răspuns: „şi 80 la sută”.

Citeste si:
Turcan: Toți cei care emit opinii ar trebui să aibă grijă la cuvinte
Raluca Turcan: Toți cei care...

Ea a vorbit şi despre cea mai mare pensie bazată pe contributivitate, care este de 39.000 de lei şi de care beneficiază tot un pensionar care a lucrat la stat.

„Haideţi să vă mai spus un lucru: în sistemul de pensii publice, avem pensiile din sistemul public şi pensiile speciale, foarte multă lume s-a uitat pe pensiile speciale şi acolo am şi dat un exemplu, cea mai mare pensie specială este undeva la nivelul 79.000 de lei. Vreau să ştiţi că şi în sistemul de pensii publice cea mai mare pensie e aproximativ 39.000 de lei. În sistemul de pensii publice, pe baza contributivităţii, 39.000 de lei. Care a lucrat la stat şi care a venit cu salarii din acestea foarte mari. De aceea e important, totuşi, când vorbim de sistemul public, să ne uităm la echitate, să ne uităm la contributivitate şi la motivarea angajaţilor, dar şi la performanţa instituţiilor”, a adăugat ministrul.

Turcan a menționat faptul că şi-ar dori ca noua lege a salarizării să fie gata într-un an de zile, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Un deputat AUR susține că a trăit în 2020 din alocația copiilor
Un deputat AUR susține că a...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.