Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că pensiile vor crește în anii următori pentru a acoperi rata inflației și pentru ca pensionarii să își poată permite să își acopere nevoile.

Trebuie să ne preocupăm de creşterea pensiilor şi pentru anii următori, dar acest lucru trebuie făcut după ce la finalul anului evaluăm care este situaţia încasărilor după această perioadă cumplită. Aceste pensii trebuie să crească cât să acopere rata inflaţiei. Rata inflaţiei este 2,7 la sută, iar noi am crescut la 14 la sută procentul de creştere al pensiilor. Am fost constant preocupaţi să nu acopere minimal, ci să fie o creştere care să permită oamenilor să-şi acopere nevoile. Ne preocupă un calendar al creşterii şi pentru anii viitori, dar acest lucru trebuie făcut în mod evident pe baza evaluării după ce va rezulta la finalul acestui an”, a declarat Violeta Alexandru la România TV.

Violeta Alexandru: „De promis este ușor, că, de fapt, se vând iluzii”

Ministrul Muncii a întrebat dacă pensiile vor crește din nou, de la 1 ianuarie, cu 10%, iar aceasta a răspuns: „Nu vă pot confirma un asemenea procent. (...) Soluţia este o creştere echilibrată care să fie susţinută în buget şi Guvernul este responsabil să gândească atât la creşterea de anul viitor, cât şi cea din anii ce vor veni. Oamenii trebuie să înţeleagă că de promis este uşor, că, de fapt, se vând iluzii şi atâta vreme cât nu ai resurse în buget, iar anul acesta bugetul este extrem de încercat de tot ce s-a întâmplat în perioada pandemiei”, a explicat ministrul.

„Angajații caselor de pensii sunt plafonați”

Acesta a vorbit și depsre angajații caselor de pensii, despre care a spus că sunt „plafonați, obosiți și lipsiți de orice fel de disponbilitate să-și schimbe atitudinea față de pensionari”.

Ştiu că avem o problemă în casele de pensii cu modul în care se comunică. Foarte mulţi dintre angajaţi sunt plafonaţi, sunt obosiţi, lipsiţi de orice fel de disponbilitate să-şi schimbe atitudinea faţă de pensionari. Pot să înţeleg că unii dintre dânşii chiar sunt obosiţi. Alţii au îmbrăcat haina omului obosit şi nu le mai face plăcere să lucreze în acest domeniu. Se vede din lipsa lor de atenţie faţă de pensionari. Se vede că nu mai au răbdare să asculte ceea ce pensionarul are de întrebat. Ştiu ei bine de la început ce trebuie să răspundă. Le-am cerut să iasă cât mai mult în întâmpinarea pensionarilor”, a mai spus Violeta Alexandru.

Citeste si:
Mitică Dragomir: „Da, am trei pensii. Le merit. Cine se compară cu...
VIDEO Mitică Dragomir: „Da,...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.