Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, susține că rata inflației în scădere înseamnă automat dobânzi mai mici în economie, iar costurile cu dobânzile mai mici înseamnă acces la credit mai ieftin pentru toți românii.

Ministrul Finanțelor susține că „guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflației”.

În luna iunie 2020 prețurile bunurilor de consum au crescut cu doar 0,08% față de luna mai. Față de aceeași luna a anului trecut prețurile bunurilor de consum au crescut cu 2.6%. Anul trecut, guvernare socialistă, prețurile bunurilor de consum creșteau cu 3.8%! Iar acum doi ani, în iunie, tot guvenare socialistă, prețurile bunurilor de consum creșteau ..ATENȚIE.. cu 5.4%!!! Atunci explodau prețurile și cei mai afecatati erau tocmai românii cu venituri mici. Grindeanu, Dancila, Ciolacu nu erau interesați atunci de cum îi sărăcesc pe români cu prețuri mari pentru că erau prea ocupați să-și umple buzunarele proprii. Mai este o informație importantă pe care trebuie să o știe TOȚI românii. În iunie prețurile bunurilor alimentare AU SCĂZUT față de luna mai. Datele oficiale DEMONTEAZĂ propaganda găștii socialiste. Foarte Important. Rata inflației în scădere înseamnă AUTOMAT dobânzi mai mici în economie. Costuri cu dobânzile mai mici înseamnă acces la credit mai ieftin pentru TOȚI românii”, a scris Florin Cîțu.

Potrivit datelor INS publicate, vineri, prețurile de consum în luna iunie 2020, comparativ cu mai, au urcat cu 0,08%, iar față de decembrie 2019 avansul a fost de 1,55%.

Dobânzile mai mici sunt esențiale în acest moment pentru că susțin efortul pe care îl facem prin creșterea investițiilor în economie. Mix-ul de politici, fiscală și monetară, funcționează pentru prima oară în istoria noastră. Politica fiscală nu mai este prociclica. Este neinflationista. Acest lucru atrage după sine o politică monetară care poate să relaxeze fară riscuri condițiile monetare (dobânzi mai mici, rezerve minime obligatorii mai mici). Investiții record, rata inflației în scădere și condiții monetare mai relaxate (dobânzi mai mici și RMO scăzut) garantează o revenire rapidă a economiei”, a mai scris pe pagina sa de Facebook Florin Cîțu.

Citeste si:
Cîțu: „Ne așteptăm ca 2021 să fie un an dificil, nu la fel de...
Cîțu: „Ne așteptăm ca 2021 să...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.