Curtea de Apel Bucuresti a mentinut integral hotararile Tribunalului Bucuresti care a dat castig de cauza companiei Hidroelectrica in toate actiunile formulate de traderii de energie ALRO, EFT SI ANDRITZ, se arata intr-un comunicat al Euro Insol, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica.

Potrivit comunicatului, prin hotararile judecatoresti pronuntate joi, 10 noiembrie 2016, Curtea de Apel a respins toate cele trei recursuri formulate de traderul Energy Financing Team, de producatorul Alro si de contractorul Andritz Hydro impotriva hotararilor prin care Tribunalul le-a respins cererile impotriva Hidroelectrica.

Prin decizia civila nr. 492/10.11.2016 pronuntata in dosarul 37379/3/2012*, instanta a respins recursul declarat de Energy Financing Team impotriva sentintei 1892/16.03.2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, respingand pretentiile de 11,3 milioane lei formulate de EFT impotriva Hidroelectrica.

EFT a sustinut ca in anul 2011, atunci cand Hidroelectrica a activat clauza de forta majora pe toate contractele bilaterale din cauza unei secete cu efecte dezastruoase, producatorul nu i-ar fi livrat intreaga cantitate de energie electrica contractata, insa probele dosarului au relevat dimpotriva, ca in anul 2011 Hidroelectrica a livrat EFT o cantitate mai mare cu aproximativ 10% fata de cea datorata conform contractului RO22E. Traderul a fost obligat si la cheltuieli de judecata in recurs de 29.469 lei, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.