Romania a absorbit 57 milioane de euro din fondurile pentru perioada de programare 2014-2020, acesti bani fiind atrasi prin Programul de Dezvoltare Rurala, conform datelor furnizate la solicitarea AGERPRES.

'Suma este de 57 milioane de euro, dar numai pentru Programul de Dezvoltare Rurala. Deci, nu este politica de coeziune, este un alt fond, este un fond specific pentru care procesul de desemnare (acreditare n.r.) nu a trebuit sa fie facut pentru ca se folosesc aceleasi agentii ca in perioada precedenta. (...) Pe partea de politica de coeziune si asa mai departe, momentan nu sunt acreditate autoritatile de management si de aceea nu are cum sa existe absorbtie. Oricum, Romania nu este singura tara care se afla in aceasta situatie', au precizat reprezentantii CE.

Potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene, pentru cadrul financiar 2014 — 2020, Romania are alocare de aproximativ 33 miliarde euro, detaliata pe Programe Operationale astfel: Fondul european de dezvoltare regionala ( FEDR) — 11,2 miliarde euro, Fondul de coeziune (FC) — 8,1 miliarde euro, Fondul Social European (FSE) — 4,7 miliarde euro, Politica Agricola Comuna (PAC)—8,127 miliarde euro — pilonul II, la care se adauga 12,529 miliarde euro aferente pilonului I (plati directe), Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime — 0,17 miliarde euro, Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate — 0,41 miliarde euro.

Pe fosta programare financiara 2007-2013, la finalul lunii iunie rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a fost de 76,69%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.