Business 31 Mai 2016 07:40
Asocierea cu firme mari, in special din UE, care stiu sa faca proiecte in colaborare va creste foarte mult productivitatea muncii, crede Constantin Popeci, administrator al producatorului de utilaje si subansamble Popeci Utilaj Greu din Dolj.

"Cred ca pana la urma va trebui sa ne asociem cu firme mari si care sa stie sa facem proiecte alaturi de ei. (...) Posibil ca daca un investitor strain va detine 51% din actiuni vom creste foarte mult productivitatea muncii. In domeniul nostru nu putem lucra singuri, trebuie sa ne asociem cu firme din Uniunea Europeana si astfel vom putea bate si firme din China si din alte tari" spune el.

Antreprenorul spune ca se gandeste sa vanda o parte din companie in 5-10 ani astfel incat sa dezvolte businessul.

In ultimii ani, mai multi antreprenori romani au luat decizia de a vinde pachete majoritare de actiuni unor companii straine. Exemple sunt Cristian Amza, care a vandut 92% din companie catre fondul de investitii Oresa Ventures, Ioan Istrate, care a atras compania letoniana Food Union in businessul pe care l-a creat, sau Ioan Tecar, care a „predat“ o parte din grupul Pehart Tec fondului de investitii Abris Capital Partners. De asemenea, si familia Korponay a vandut 50% din actiunile companiei veterinare Maravet catre gigantul american Henry Schein.

In marea majoritate a cazurilor, antreprenorii si-au justificat decizia de a vinde parti din businessurile pe care le-au fondat si cladit prin faptul ca investitorii straini vin cu bani pentru dezvoltarea afacerilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.