Business 18 Mai 2016 14:55
Constructia fabricii Airbus Helicopter Industries este in grafic.

Airbus Helicopters implementeaza strategia industriala prin crearea unor parteneriate cu Industria Aeronautica din Romania. Succesul companiei Airbus Helicopters este legat de intrarea timpurie pe piata si lansarea unei cooperari industriale precum linia de asamblare H215 din Romania. Constructia acestei linii de asamblare valorifica joint venture-ul Airbus Helicopters Romania, pe care Airbus Helicopters l-a creat cu partenerul sau istoric IAR SA in 2002.

„2015 s-a dovedit un an de crestere, intrucat a fost creata o noua companie Airbus Helicopters Industries care a deschis drumul catre o colaborare mai puternica si a intarit legaturile noastre cu Industria Aeronautica din Romania,” a declarat Serge Durand, Director General al Airbus Helicopters in Romania.

Airbus Helicopters Industries, compania recent infiintata in Romania care se ocupa de constructia liniei finale de asamblare, este de asemenea responsabila cu vanzarea si exportul produselor in toata lumea si va contribui la cresterea exporturilor romanesti.

Dupa o faza de dezvoltare estimata sa dureze pana in 2019, Airbus Helicopters Industries va angaja 350 de oameni si va fabrica 15 H215 pe an.

Companiile Industriei Aeronautice Romanesti – Airbus Helicopters Industries, IAR, Aerostar, Aeroteh si Turbomecanica – au stabilit o stransa colaborare pentru a demara nu numai fazele de dezvoltare si de productie completa a elicopterului H215 in Romania, dar si in vederea altor potentiale programe Airbus Helicopters.

Initiativa Airbus Helicopters este de a dezvolta parteneriate de referinta care intaresc inca o data dorinta companiei de a deveni un jucator important in Romania.

Airbus Helicopters, o divizie a Airbus Group, ofera cele mai eficiente solutii pentru elicoptere civile si militare din toata lumea. Compania are in functiune o flota de aproximativ 12.000 de elicoptere operate de peste 3.000 de clienti in aproximativ 154 de tari. Airbus Helicopters are peste 22.000 de angajati la nivel global si in 2015 a generat un venit de 6,8 miliarde de euro.

Citeste si:
NASA: Elicopterul Ingenuity va decola pe Marte la începutul lunii...
NASA: Elicopterul Ingenuity...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.