Miercuri, 22 martie, intre orele 07:30 si 13:00, bucurestenii pot calatori gratuit catre destinatiile lor daca utilizeaza aplicatia Taxify, categoria #Free_Elephant_Rides.

Acestia vor avea ocazia sa calatoreasca in masini alaturi de trei dintre cei mai cunoscuti bloggeri din tara: Chinezu, Cosmin Tudoran si Toma Nicolau, care sustin campania „Nu-ti intoarce spatele!” dedicata luptei impotriva durerilor de spate de tip inflamator. In cadrul campaniei, ai carei initiatori sunt Liga Romana contra Reumatismului si Societatea Romana de Reumatologie, in parteneriat cu AbbVie, prin activitati de constientizare si educare, romanii cu dureri de spate sunt incurajati sa ajunga la medic inca de la primele simptome.

De asemenea, primii 100 de bucuresteni care completeaza testul online de autoevaluare de pe pagina durereadespate.ro incepand de miercuri, 22 martie, si isi trimit rezultatul pe email, vor primi automat in casuta electronica un cod pentru o cursa gratuita cu Taxify. Cursa gratuita poate fi folosita pentru a merge la un consult la medicul reumatolog, in functie de rezultatul testului si va avea o limita de 15 lei. Codurile pentru cursele gratuite pot fi utilizate in maximum trei luni de la primire. Testul online de autoevaluare presupune raspunsul la cinci intrebari, pentru a vedea in ce masura exista posibilitatea ca respondentul sa sufere de durere de spate de tip inflamator.

Pentru a efectua o comanda prin Taxify este nevoie de instalarea aplicatiei din AppStore sau Magazinul Play si crearea unui cont de utilizator. Codul gratuit primit se va introduce in sectiunea Promotii. In plus, orice utilizator nou al aplicatiei poate introduce in sectiunea Promotii codul BUCURESTI si va beneficia de prima cursa gratuita, in limita a 15 lei.

In cazul durerii de spate de tip inflamator, durata de timp in care se stabileste diagnosticul corect poate ajunge si la 10 ani, ceea ce duce la agravarea bolii. De aceea, initiatorii campaniei isi propun sa contribuie la reducerea timpului de diagnostic si la cresterea ratei de prezentare la medicul de familie si medicul reumatolog pentru a investiga simptomele specifice.

„Bolile care cauzeaza durere de spate inflamatorie pot afecta in mod serios viata pacientilor, astfel incat diagnosticul precoce si aplicarea unui tratament adecvat sunt necesare pentru prevenirea sau reducerea deficitului functional si imbunatatirea calitatii vietii pacientilor afectati. De aceea, prin aceasta campanie, indemnam cat mai multe persoane sa isi faca testul online de auto-evaluare de pe site-ul campaniei, pentru a vedea in ce masura exista posibilitatea sa sufere de durere de spate de tip inflamator”, declara Conf. Dr. Catalin Codreanu, medic reumatolog, presedinte al Ligii Romane Contra Reumatismului.

Citeste si:
Cum a încercat Brigitte Pastramă să se sinucidă. Totul s-a...
Cum a încercat Brigitte...

„Condusul reprezinta una dintre activitatile pe care le facem in mod obisnuit si care daca nu este desfasurata corespunzator poate genera sau agrava durerile de spate. Cu Taxify, la o simpla apasare de buton, o masina te poate scuti de condus. De aceea, ne-am alaturat cu placere campaniei initiate de Liga Romana contra Reumatismului si Societatea Romana de Reumatologie si ne bucuram ca putem sa folosim resursele noastre pentru a atrage atentia asupra importantei vizitei la medic inca de la primele semne”, spun reprezentantii Taxify Romania.

Unu din cinci romani sufera de o durere de spate de tip inflamator

Peste 3% din populatia adulta este afectata de acest tip de durere, iar cei mai predispusi sunt barbatii. Durerile inflamatorii de spate debuteaza, cel mai adesea, inaintea varstei de 40 de ani si se caracterizeaza printr-o durere progresiva. Durerea se atenueaza odata cu miscarea si nu se amelioreaza la repaus, apare adesea noaptea, mai ales in a doua parte a noptii si trezeste bolnavul din somn, este insotita de rigiditate in timpul diminetii, de obicei mai mult de 30 de minute.
Citeste si:
Activitatea Uber si Taxify va fi restransa incepand de joi
Activitatea Uber si Taxify va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.