In finalul anului 2016, un juriu alcatuit din nu mai putin de 73 de jurnalisti specialisti din toate colturile lumii s-au reunit pentru a evalua si selecta lista finalistilor nominalizati la castigarea titlului de Masina Anului In Lume, editia 2017 (WCOTY 2017)

WCOTY este unul din cele mai prestigioase trofee ce se acorda in industria auto la nivel mondial iar anul acesta intre finalisti s-a calificat si modelul SsangYong XLV, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.

Este XLV in masura sa convinga juratii de la WCOTY 2017 ca merita titlul ravnit ? Vom mai astepta pana la Salonul Auto de la Geneva unde se va anunta lista celor 3 favoriti la castigarea trofeului. Stim sigur insa ca titlul de Best Family Car of the Year 2017 a fost deja atribuit de catre Clubul Auto VAB din Belgia modelului SsangYong XLV.

Dupa o perioada de cautari, SsangYong isi aduna randurile si sub conducerea si finantarea celor de la Mahindra, care au preluat si designerul italian Pinninfarina, cu infuzia de tehnologie nemteasca de la Mercedes, intra intr-o noua perioada.

Producatorul coreean si-a extins gama de motorizari cu noi motoare economice de 1,6 litri, segment de maxim interes astazi, exact zona in care familia de azi cauta sa-si cumpere o masina de familie. La interior, noul XLV are habitaclul conceput avand in centrul atentiei familia. Scaunele pot fi incalzite atat in fata cat si in spate, portbagajul este enorm si are 720 litri fara bancheta rabatata, una din cele mai valori din segmentul B-SUV. Pentru siguranta pasagerilor, juriul poate aprecia cele 7 airbaguri disponibile, dotare mai rara in acest segment de pret, sasiul cu otel cu bor ultra-rezistent, sistemele de franare de urgenta automata sau sistemul de tractiune integrala 4x4 nepermanent, blocabil in raport de 50%-50% pe cele doua punti.

La inceputul anului 2017, juriul a trecut la testarea individuala a fiecarui model in parte, participand la test-drive-uri in urma carora se vor decide castigatorii si se vor decerna mult ravnitele titluri de Masina Anului 2017 in lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.