Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anuntat o investitie in SUA de un miliard de dolari in brandul Jeep si crearea unui numar de 2.000 de locuri de munca, in conditiile in care producatorii auto sunt presati de administratia de la Washington sa investeasca in tara, altfel se vor confrunta cu taxe mai ridicate.

Producatorul italo-american va folosi banii pentru extinderea fabricilor sale din statele Michigan si Ohio si va muta productia modelului Ram din Mexic in SUA.

Seful Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat ca deciziile erau analizate „de ceva timp”, conform Digi24.

Marti, Ford Motor a anuntat ca va anula planificata investitie de 1,6 miliarde de dolari intr-o fabrica din Mexic si va investi 700 de milioane de dolari in uzina sa din Michigan, SUA, unde vor fi angajate inca 700 de persoane. Anuntul vine dupa ce presedintele ales Donald Trump a amenintat ca va impune taxe masive celui mai mare producator din SUA, General Motors, pentru ca fabrica unele modele Chevrolet Cruze in Mexic.

Trump a multumit Ford pentru „crearea a 700 de noi locuri de munca”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.