Află cum alimentația poate influența sănătatea oaselor și ce alimente sunt esențiale sau periculoase.

Știai că una din cinci femei și unul din trei bărbați vor suferi o fractură osteoporotică în decursul vieții? Dr. Tarek Nazer ne explică cum alimentația joacă un rol crucial în prevenirea acestei afecțiuni. Un aport scăzut de calciu, vitamina D și proteine, alături de lipsa exercițiului fizic, contribuie la îmbătrânirea osoasă...

Nutriționiștii trag un semnal de alarmă: ce mâncăm poate decide starea noastră de sănătate. Alimentația corectă este cheia, iar un echilibru bun în farfurie poate preveni sau încetini evoluția osteoporozei. Wasim Nazer ne oferă o listă de alimente permise și interzise pentru a ne menține oasele sănătoase...

Printre alimentele recomandate se numără laptele și derivatele sale, somonul, migdalele și cerealele fortificate. Acestea sunt bogate în calciu și vitamine esențiale pentru sănătatea oaselor. De asemenea, legume precum broccoli și spanacul sunt benefice datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale...

Pe de altă parte, trebuie să evităm snacks-urile, băuturile carbogazoase și cafeina, care inhibă absorbția calciului. Alimentele inflamatorii precum ardeii și cartofii pot accelera procesul de osteoporoză. Descoperă mai multe despre cum poți preveni această afecțiune și ce alimente să eviți...

Continuă să citești


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Decembrie 2024 - 01 : 12

Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.