Sunt zeci de idei de afaceri recomandate celor care trăiesc în mediul rural care pot aduce profit. Cu tenacitate și ambiție, cu un plan bine construit, acestea pot aduce beneficii certe. Vorbim despre câteva proiecte de business unde profitul este sigur.

Investiția în utilaje agricole

Nu toți proprietarii de terenuri au agregatele de care au nevoie pentru lucrările agricole necesare. Cei mai mulți aleg să le închirieze. Este important de spus că, de cele mai multe ori, se fac liste și programări, iar valoarea chiriei este semnificativă și include atât combustibilul cât și mecanizatorul, la care se adaugă și taxa de utilizare propriu-zisă a mașinii.

O investiție într-un parc de utilaje agricole cu tractoare John Deere este o ideea de afacere solidă și profitabilă, care va aduce beneficii importante celui care o deține. Investiția inițială, care poate beneficia de credite, inclusiv pentru achiziția de tractoare second-hand, se amortizează repede și poate evolua constant prin creșterea numărului de mașini.

Pentru rentabilitate sigură, optează pentru un utilaj cu multiple funcții sau pentru cel puțin două adaptate specific unor categorii distincte de lucrări sau culturi. Ține cont de zona geografică și de culturile dominante. Este bine de știut că dimensiunea și puterea unui tractor nu sunt legate direct, dar că puterea tractorului trebuie corelată cu tipul terenului pe care va fi folosit (teren plan, cu denivelări sau pante). Ia în calcul și faptul că cele mai utile tractoare sunt cele care au cel puțin 25 de cai putere și care pot executa, cu accesoriile potrivite, mai multe lucrări.

Depozite pentru produse agricole

Aceasta este o idee de afacere ideală pentru o zonă unde calitatea terenului este slabă sau improprie culturilor. Este util de știut că spațiile de depozitare pentru cereale și alte produse agricole este deficitar în România, dar pentru a funcționa și a genera profit, este nevoie de autorizații de la Ministerul Agriculturii și de facilități adecvate de infrastructură pentru transportul produselor.

Citeste si:
Beneficiile serviciilor de internet fix pentru afaceri
Beneficiile serviciilor de...

O astfel de investiție are toate șansele să se dezvolte în timp, iar costurile inițiale sunt relativ mici, materialele necesare pentru construcția silozurilor fiind accesibile. Halele de depozitare pot fi construite pe orizontală sau verticală, însă capacitatea maximă a acestora nu poate să fie mai mare de 200 de tone. Este necesar de știut că asigurarea, întreținerea, curățarea și crearea condițiilor optime de păstrare revin proprietarului, care poate cere taxe corespunzătoare de la cei care depozitează produsele.

Microfabrică de conserve

Investiția este una care aduce beneficii garantate atâta vreme cât sunt îndeplinite două cerințe importante: existența unei surse constante de materie primă adecvată sezonului și posibilitatea de adaptare rapidă a producției la materia primă disponibila. Fabricarea de conserve după rețete simple este o altă cale care face din acest business unul cu șanse foarte mari de succes.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

Realizarea unui astfel de proiect permite dezvoltarea continuă prin reinvestirea profitului.

Producția poate fi comercializată direct din fabrică prin crearea unui magazin online sau poate fi angajată spre vânzare magazinelor limitrofe. Demersul plasării producției nu este unul simplu, dar chiar și așa se poate realiza, mai ales în condițiile în care consumatorii sunt din ce în ce mai mult interesați de produse de acest tip fabricate îngrijit, prin metode tradiționale.

Indiferent de planul de afacere pe care vrei să-l dezvolți, este bine să faci înainte o analiză pragmatică a riscului, să găsești surse bune de finanțare și să aloci o sumă corectă pentru promovare. Succesul unei afaceri pornite de la zero nu vine niciodată peste noapte,dar perseverența și o atitudine pozitivă sunt în măsură să netezească calea.

Citeste si:
6 metode prin care îți poți crește marja de profit
6 metode prin care îți poți...

Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.