Tesla vine în România, în județul Brăila. Nu cea a lui Elon Musk, ci un investitor din Cehia care produce echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii de mașini. Compania va investi 100 de milioane de euro și aduce o gură de aer șomerilor din orașul de la Dunăre, care economic nu o duce bine.

Compania Tesla investește 100 de milioane de euro în România

În Brăila se va deschide o fabrică de producție a echipamentelor de stocare a energiei, inclusiv baterii pentru mașini. 200 de persoane vor munci pentru a ridica fabrica pentru stocarea energiei în cursului anului 2023. Fabrica de la ieșirea din Brăila reprezintă una dintre cele mai mari investiții din zonă. Aceasta va aduce sute de locuri de muncă într-o industrie a viitorului.

„Rata şomajului la nivel judeţului Brăila a fost de 2,73%, ceea ce presupune un număr de 3.331 de şomeri înregistraţi. Apariţia unui nou angajator nu poate decât să aducă un impact pozitiv asupra pieţii muncii locale. Toate se vor reflecta în creşterea nivelului de trai”, a declarat Laurențiu Vasilescu, ITM Brăila, pentru Observator.

Noua investiție este pentru brăileni mană cerească, dat fiind că zeci de șomeri, de toate vârstele, stau zilnic la ușa Agenției de Ocupare a Forței de Muncă. Trebuie menționat că investitorii din Cehia sunt unii dintre cei mai mari jucători pe piaţa de stocare a energiei.

„Dacă ne-a dat disponibili ne-am retras în agricultură. Ne-am ocupa cu animalele. Și acum caut un loc de muncă. Am 20 de ani atât, de vechime”, a spus un bărilean pentru sursa citată.

„Da, aş încerca să mă duc acolo să văd despre ce este vorba. Dacă mă încadrez sau dacă m-aş putea acomoda. E lucru bun pentru că avem nevoie pentru că, într-adevăr, aici nu prea sunt locuri de muncă, nu ai de unde alege”, a declarat un altul.

„Orice nou investitor sosit în Brăila înseamnă plusvaloare. Va exista posibilitatea ca forța de muncă să fie atrasă într-o competiție reală, lucru care avea un impact pozitiv asupra salariilor angajaților”, a transmis Marian Dragomir, primar Brăila.

Citeste si:
4 motive pentru care angajații încep să se întoarcă în spațiile de...
4 motive pentru care...

Brăila și Galați, unite de „Proiectul aeroportul”

Cele două orașe legate de Dunăre sunt unite acum de un proiect, unul dintre cele mai așteptate investiții, care ar ajuta la evoluția întregii regiuni: un aeroport regional.

Aeroportul din Galați începe să prindă contur. Au fost depuse două oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv a studiilor arheologice, de mediu, de teren, cât și diferite expertize tehnice cu privire la viitoarele funcții ale aeroportului. Aceste două oferte însumează 22 de firme care vor să realizeze aceste studii. Este vorba despre asociați sau subcontractanți ai principalilor ofertanți.

Câștigătorul va fi anunțat, în cel mai scurt timp, după ce vor fi analizate ofertele. Acesta are termen de aproape un an pentru a veni cu planul viitorului aeroport, inclusiv planul pentru terminalul special „cargo” pentru transporturi mărfuri. Aeroportul va fi construit la aproximativ 20 de kilometri de oraș și reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din această zonă, alături de podul de peste Dunăre de la Brăila.

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.