Asa a aparut TotalConvert in urma cu mai bine de 6 ani… Experiențele personale ne-au ambiționat să dezvoltăm acest proiect, din dorința de a aduce transparență și siguranță pe această piață a produselor utilizate.

Am observat că întregul proces de vânzare sau achiziție al unui telefon este presărat cu multe surprize și posibile capcane, de la întâlniri cu necunoscuți pe la stații de metrou până la posibilitatea de a cumpăra un produs furat sau cu defecte ascunse.

Am încercat să eliminăm cât mai multe necunoscute prin elaborarea unor proceduri atente și complete de verificare pentru toate produsele noastre.

Ni s-a părut natural să combinăm achiziția online cu experiența fizică în magazine stradale unde poți să vezi și să testezi produsul.

Suntem onorați că am caștigat încrederea unui număr semnificativ de persoane de a tranzacționa cu noi, iar feedback-ul este pozitiv.

Toate electronicele sunt vândute cu garanție 12 luni și drept de retur în 20 de zile.

Poți să-ți evaluezi și să-ți vinzi online telefonul către TotalConvert, cu plata prin bancă, sau dacă ajungi în magazine poți pleca cu banii în cateva minute.

Produsele au discounturi semnificative față de valoarea de nou, și de multe ori starea este impecabilă, unele fiind chiar noi, desigilate doar pentru teste.

Perioada Covid ne-a adus ceva provocări, dar am făcut tot posibilul să protejam atât colegii cât și clienții prin implementarea multor măsuri de siguranță, de la dezinfectare temeinică a magazinului și produselor până la aparate UV-C de sterilizare a încăperilor.

Încercăm să convingem cât mai mulți clienți să utilizeze și tranzacționarea online, fiind totul foarte ușor și sigur.

În perioada următoare ne concentrăm pe îmbunătățirea experienței oferite clienților atât online cât și offline și pe creșterea volumul și calității produselor disponibile.

Citeste si:
Vești bune pentru clienții Hidroelectrica
Vești bune pentru clienții...

Obiectivul nostru este să convingem clienții să fie mai responsabili atât față de mediu cât și față de buzunarul lor.

De cele mai multe ori nu se justifică achiziția unui produs nou când poți cumpăra unul aproape la fel de performant dar utilizat.

Prelungim astfel viața dispozitivelor, pentru ca mai puține produse să ajungă să fie casate (în cazul fericit) sau la groapa de gunoi.

Studiile estimează că un Iphone are o depreciere medie de 16% în primul an, 35% în doi ani, 66% după 4 ani.

Un telefon cu Android pierde și mai mult.... 33% din valoare în primul an, 61% după doi ani, 81% după 4 ani.

Prin urmare putem economisi inteligent alegând să nu cumpărăm produse noi... De asemenea încercăm să încurajăm oamenii să nu piardă și mai mult din valoarea electronicelor alegând să vândă rapid produsele pe care nu le mai folosesc, pentru a nu se învechi prin sertare.

Citeste si:
Cele mai fiabile mașini second-hand
Cele mai fiabile mașini...

Noi suntem aici să-i susținem pe ambele direcții.

Piața telefoanelor second hand este în creștere la nivel mondial, în condițiile în care livrarea telefoanelor noi a cunoscut un declin important față de anul trecut, pe fondul blocajelor logistice și creșterii prețurilor componentelor.

Romania este mult în urma altor state din UE în domeniul tranzacționării produselor utilizate, având în vedere volumul de vânzări prin firme specializate.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.