Startup-urile din România au avut o evoluție pozitivă în ultimii ani, iar digitalizarea le-a oferit o șansă de creștere. În acest timp însă, în alte verticale de business, IMM-urile au avut provocări. Despre impactul acestora în economia României vom discuta în ziua a 2-a a evenimentului Financial Forum, conferință organizată de wall-street.ro și start-up.ro. 

Ziua a 2-a a conferinței Financial Forum va începe de la ora 11 și va fi live pe platforma IC Events. Înscrie-te aici.

În cadrul conferinței vom discuta despre impactul startup-urilor asupra economiei locale și cum putem multiplica valoarea adusă de acestea, alături de fondatori și investitori.

De asemenea, vom discuta și despre provocările cu care s-au confruntat IMM-urile în ultimii doi ani în România. De la afacerile din HoReCa, la digitalizare și reinventare, până la industrii care au fost afectate puternic, cum a fost cea de evenimente. În plus, vor fi prezenți și reprezentanți ai autorităților publice pentru a discuta despre programele de finanțare pregătite de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru a ajuta antreprenorii să crească.

Ziua a doua a Financial Forum va fi dedicată zonei economice formate din IMM-uri și startup-uri. În 2021 startup-urile din România au primit 118 milioane de euro investiție, un an record în epoca post UiPath.

Piața crește, iar startup-urile se maturizează, la fel ca și nivelurile de investiție. Pe măsură ce se vorbește și de viza pentru specialiștii nomazi, România poate deveni o piață care să primească startup-uri din alte țări aici, programele de accelerare fiind deja, în epoca post-pandemică, pline de startup-uri din diverse țări din regiune.

De asemenea, zona de IMM înseamnă o contribuție importantă la economie, dar una care a fost afectată în ultimii ani. Vom discuta despre importanța lor pentru dezvoltarea economiei României și impactul la buget.

Citeste si:
Gala Wall-Street ”Best practices for proven success”: Cine sunt...
Gala Wall-Street ”Best...

Speakerii Financial Forum 2022 pentru a doua zi a evenimentului, 30 martie, vor fi:

Panelul I - Tech Startups - Următorii unicorni și i mpactul lor în în economie

  • Alin Stanciu, Managing Partner Catalyst România - Catalyst a anunțat de curând ridicarea unui fond de peste 50 de milioane de euro pentru a investi în startup-uri

  • Matei Dumitrescu, Partner RocaX - prin RocaX, dar și prin Commons Accel, Matei Dumitrescu susține startup-urile românești din primele etape de creștere până la extinderea lor internațională

  • Sergiu Neguț, Cofondator Fintech OS - cel mai de succes startup lansat în România în ultimii ani, cu o strategie de creștere globală

Panelul II - IMM for the Future

  • Emil Ionescu, General Managing Partner iaBilet.ro / Bestmusic.ro - industria de evenimente a fost una dintre cele mai afectate de către pandemie, dar antreprenorii au rezistat, chiar dacă dificil. Emil Ionescu va vorbi despre această experiență, despre transformare, dar și ce urmează.

    Citeste si:
    Ce se întâmplă cu scumpirile în România anul acesta? Participă la...
    Ce se întâmplă cu scumpirile...
  • Camelia Luciana Taină, Director General Direcția Generală Antreprenoriat și Programe de Finanțare, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - Camelia Luciana Taină va vorbi la Financial Forum despre programele de finanțare pregătite de stat în 2022 pentru antreprenori

  • Raluca Prelucă, Partner fonduri-structurale.ro - din poziția de consultanți în accesarea fondurilor europene, Raluca Prelucă va discuta despre oportunitățile, dar și provocările acestei zone pentru antreprenori

În următoarele zile vor fi anunțați noi speakeri care vor completa cele două paneluri și care vor aduce mai multe informații publicului despre cum pot avea startup-urile mai mult impact în economie, dar și cum au evoluat IMM-urile din 2020 până astăzi.

Evenimentul va fi live pe 30 martie 2022, de la ora 11.00, pe platforma de evenimente virtuale IC Events, dar și pe pagina de Facebook start-up.ro. Înscrie-te aici.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.