Mulți oameni au avut probleme cu banii în anul 2021 din cauza contextului pandemic. Aceștia nu au reușit să mai economisească ca înainte, nu și-au mai permis să achiziționeze tot ce își luau în trecut și tocmai de aceea și-au redus cheltuielile, încercând să economisească mai mult.

 

Mereu există modalități inteligente pentru a economisi, chiar și în perioade nefavorabile. Una dintre acestea este alegerea unui produs de economisire precum depozitul bancar, care poate acoperi nevoi din cele mai diverse.

Practic, acest produs presupune depunerea unor bani într-un cont, bani pe care nu doar că îi ai mereu în siguranță, ci îți vor aduce și o dobândă. Pentru a planifica finanțele și a economisi, depozitul bancar este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate servicii bancare.

S-a constatat că oamenii de succes sunt aceia care au o educație financiară solidă, cunosc principiile economiei și le aplică, ceea ce se traduce în bunăstare financiară. Principalele motive pentru care aceștia aleg depozitele bancare sunt: costuri zero pentru deschiderea și administrarea unui cont; mediu sigur, eficient și rapid; relația dintre dobândă și depozit este prezentată într-un mod transparent; impozit pe venit de doar 10%; un minim de condiții și de documente necesare deschiderii contului. Îți spunem mai pe larg ce presupun acestea:

Costuri zero pentru deschiderea și administrarea unui cont

Pentru deschiderea contului sau administrarea acestuia nu există costuri. Retragerea sumelor din depozit în numerar sau prin transfer online bancar sau adăugarea unei sume noi sunt, de asemenea, servicii fără costuri. În plus, ai posibilitatea de a deschide un număr nelimitat de conturi online, iar lichidarea depozitului se poate efectua în orice moment.

Mediu sigur, eficient și rapid

Depozitul bancar este disponibil și în mediul online, fără niciun cost, scutind astfel titularul de un drum până la o unitate sau sucursală bancară, mai ales în condițiile impuse de noul coronavirus.

Prin opțiunea de deschidere a unui depozit online se poate economisi timp și, mai mult decât atât, se poate urmări stadiul în care se află cererile de depozit într-un mod simplu și sigur. Totul se întâmplă în mediul online, de la completarea și aprobarea cererilor, până la rezultatul final, adică înființarea depozitului.

Citeste si:
Scumpiri-record macină economiile la bănci
Dobânzi la depozitele...

Timpul de aprobare a cererii de constituire a depozitului online poate să varieze în funcție de nivelul de încărcare a sistemului, determinat de solicitările dintr-o anumită perioadă de timp. Aprobarea cererii poate să dureze de la câteva ore, până la cel mult douăzeci și patru de ore. În urma aprobării, contul IBAN în care va trebui transferată suma necesară este primit pe e-mailul clientului.

Relația dintre dobândă și depozit este prezentată într-un mod transparent, iar impozitul pe venit este de doar 10%

În cadrul acestui produs bancar, relația dintre dobândă și depozit este prezentată într-un mod transparent și onest pentru clienți. Deoarece dobânzile sunt fixe pe toată perioada depozitului, acestea pot fi considerate ca fiind cele mai avantajoase de pe piață la momentul actual.

Un alt mare plus este reprezentat de faptul că depozitele și dobânda acumulată

Citeste si:
Cum să faci economii în zilele noastre. Idei practice
Cum să faci economii în...

sunt garantate până la echivalentul a 100.000 Euro. Acestea sunt garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

În plus, impozitul pe venit este de doar 10%, iar acesta se va reține înainte de plata dobânzii și va fi transferat ulterior la Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Minimum de documentație necesară deschiderii contului

Cerințele pentru ca un client să poată beneficia de acest serviciu sunt foarte convenabile. Pentru a putea deschide depozitul bancar, o persoană trebuie să aibă cetățenie română, să aibă rezidența în România și să aibă vârsta minimă de 18 ani.

În privința actelor, pentru a putea beneficia de acest serviciu este necesară doar o poză lizibilă a documentului de identitate.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Conform celor mai recente statistici ale Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare, un număr de peste 44.000 de persoane fizice aveau la sfârșitul primului semestru din 2020 depozite mai mari de 100.000 de euro, iar un aspect foarte important este reprezentat de faptul că toți deponenții persoane fizice beneficiază de protecția FGDB.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.