Sunt unele situaţii în care lipsa banilor ne poate pune într-o situaţie extrem de dificilă. Iar dacă nu ne putem împrumuta de la prieteni sau de la familie, trebuie să găsim o altă soluţie. O variantă pe care cu toţii o avem la dispoziţie este reprezentată de obţinerea unui credit de nevoi personale. Dacă până acum câţiva ani, mulţi dintre noi nici nu voiam să auzim cuvântul imprumut, în ziua de astăzi cărţile de credit sunt din ce în ce mai întâlnite, iar creditele de nevoi personale nu mai sunt privite cu atâta reticenţă.

Un alt aspect pe care trebuie să îl reţii încă de la început este faptul că poţi obţine cu uşurinţă un imprumut online. Dar hai să vedem împreună care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când îţi doreşti să obţii un credit de la o instituţie bancară.

Aspecte de analizat atunci când aplici pentru un credit online

Dacă îţi doreşti un împrumut rapid tot ce trebuie să faci este să selectezi o bancă cu care ţi-ar plăcea să colaborezi. Însă, chiar dacă vorbim de un credit de nevoi poersonale – cu o sumă mai mică împrumutată, asta nu înseamnă că trebuie să alegi prima ofertă care îţi iese în cale, dimpotrivă alegerea trebuie studiată cu mare atenţie, astfel încât să te asiguri că ai luat cea mai bună decizie atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Spunem pe termen lung căci chiar şi în cazul unor credite rapide, perioada de rambursare este cuprinsă între 5 şi 10 ani (durata poate varia în funcţie de politica băncii).

Primul aspect pe care trebuie să îl analizezi este dobânda percepută. Este extrem de important să acorzi o atenţie deosebită tuturor detaliilor. Dobânda este de obicei mult mai mare decât în cazul unui credit ipotecar, motivul fiind cât se poate simplu – creditul de nevoi personale se va rambursa într-o perioadă mai scurtă, decât un credit ipotecar.

Este important să ştii faptul că, cu cât dobânda este mai mare, cu atât suma pe care o vei rambursa va fi şi mai mare. Prin urmare, îţi recomandăm să alegi o dobândă cât mai mică, astfel încât să plăteşti cât mai puţin la final.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este reprezentat de taxele şi comisioanele percepute de bancă. Acestea nu au legătură cu dobândă anuală şi pot conduce şi ele la majorarea sumei pe care o ai de rambursat. Şi chiar facă avem în vedere un credit online, trebuie să ştii că unele bănci îţi pot percepe mai multe tipuri de comisioane, cele mai des întâlnite sunt reprezentate de comisionul de administrare a creditului (acesta poate să fie 0, în cazul în care eşti dispus să transferi o anumită sumă de bani lunar în contul curent), comisionul de analiză a dosarului (acesta se aplică la început), comisionul de penalizare (acesta se va aplica în cazul în care întârzii plata ratelor) şi chiar un comision de rambursare anticipată (acesta se aplică în momentul în care doreşti să restitui băncii o sumă mai mare decât rata stabilită… sau chiar întreaga suma rămasă de plată).

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Avantajele unui credit de nevoie personale

Un credit de nevoi personale vine la pachet cu o serie de beneficii, precum:

1. Poţi obţine simplu şi rapid un credit online

Poţi obţine un împrumut rapid chiar din aplicaţia de Internet Banking, dacă instituţia bancară deţine una. Iar banii îi primeşti în unele cazuri într-un timp extrem de scurt. Nu sunt necesare o mulţime de analize şi de documente, aşa cum se întâmplă în cazul unui credit ipotecar, prin urmare procedura nu este complicată şi nici nu durează foarte mult.

2. Libertate

Unul din marele avantaje pe care de aduce un credit de nevoi personale este reprezentat de faptul că nu trebuie să justifici ce faci cu banii. Prin urmare, după aprobarea împrumutului şi după ce primeşti suma în cont eşti liber să o foloseşti suma creditată fără niciun fel de restricţii. Cu toate acestea îţi recomandăm să o foloseşti cu înţelepciune, astfel încât să te poţi bucura de alegerea făcută şi pe termen lung. De asemenea, nu îţi recomandăm nici să aplici pentru o sumă mai mare decât ai nevoie.

Citeste si:
Wizz Air închide baza aeriană din Bacău. Cum își pot recupera...
Wizz Air închide baza aeriană...

3. Durată scurtă de rambursare

Un alt avantaj pe care îl aduce un credit de nevoi personale este reprezentat de faptul că durata de rambursare este relativ scurtă.

Creditul de nevoi personale vine cu o serie de avantaje, însă nu uita că acesta este însoţit de o dobândă anuală, dobândă ce creşte considerabil suma pe care o vei returna. Prin urmare, îţi recomandăm să alegi cea mai bună opţiune pentru tine şi nevoile tale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.