Compania aeriană Wizz Air a anunțat marți, 10 ianuarie, că închide baza aeriană din Bacău. Această decizie a fost luată pentru a optimiza piața cu privire la operațiunile sale din România.

Wizz Air își închide baza aeriană din Bacău

Wizz Air a anunțat astăzi, 10 ianuarie, că închide baza aeriană de la Bacău pentru a ajusta rețeaua și planuri de optimizare a pieței cu privire la operațiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare.

„În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană își va închide baza din Bacău și va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-și capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată. Wizz Air va continua să opereze o serie de rute din Bacău, incluzând rutele către Londra Luton și Milano Malpensa. Angajaților afectați de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunități în alte zone ale rețelei Wizz Air”, au informat reprezentanții companiei.

Primul zbor al Wizz Air din Bacău a avut loc în data de 29 octombrie 2020. De atunci, compania aeriană a activat intens, ajungând la un număr de pasageri de aproape jumătate de milion.

„Wizz Air rămâne angajată dezvoltării pe termen lung pe piața românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei aeriane, cât și în industriile asociate, stimulând creșterea sectoarelor turismului și ospitalității din România. Compania aeriană va continua să zboare de la șapte baze în România, operând peste 60.000 de zboruri pe lună către 22 de țări”, a informat compania.

Ce se întâmplă cu biletele deja cumpărate

Clienții care deja au rezervat biletele de avion prin Wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil, vor fi înștiințați prin e-mail despre schimbarea respectivă. Aceștia vor avea posibilitatea să rezerveze gratuit un alt bilet, să primească o rambursare de 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operațiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienților noștri români pentru orice inconveniențe pe care această decizie le va cauza. Prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că toți clienții afectați sunt contactați direct, primind sfaturi clare cu privire la opțiunile lor, și să avem grijă de colegii și echipajul nostru din Bacău. Wizz Air continuă să ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din România, inclusiv din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Iași și Sibiu.”, a declarat Tischner Roland, Officer Wizz Air Hungary General Operations.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2023 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.