Ne aflăm într-un context fără precedent, în care provocările planetare aduc la același numitor state, organizații și indivizi. Dinamica mediului înconjurător stârnește tot mai multe preocupări, atât în rândul ecologiștilor, cât și pentru persoanele implicate civic, pur și simplu. Mai mult, riscurile sanitare pe care le-a scos la iveală perioada recentă au dovedit că nu este cazul să subestimăm niciodată necesitatea unei reziliențe aplicate în toate aspectele de zi cu zi. Un singur lucru unește toate instanțele enumerate mai sus, de la simplul cetățean, până la marile corporații multinaționale: utilizarea resurselor naturale. Putem dovedi înțelepciune în exploatarea acestora, măcar acum, când semnalele de alarmă sunt mai puternice ca oricând? Sustenabilitatea pare să fie puntea dintre nevoia de a conserva resurse și dorința de a ne menține performanța.

Sustenabilitate, la firul ierbii

La nivel individual, sustenabilitatea este o chestiune de modificare a obiceiurilor de zi cu zi. Pentru un business, această opțiune implică o serie de costuri importante și reprezintă o adevărată investiție. De la implementarea unei infrastructuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor sau oferirea de mijloace de transport nepoluante și până la adoptarea iluminatului cu LED, în locul celui cu becuri incandescente, măsurile sustenabile au fost adoptate pe scară largă. Dincolo de toate acestea, companiile care ocupă marile parcuri de business au dovedit, în ultimii ani, că pot adopta noi procese prin care se pot gestiona atât materiile prime, cât și deșeurile. Acesta este motivul pentru care există clădiri în care au fost implementate programe avansate de management al energiei electrice, care activează corpurile de iluminat în funcție de nivelul de ocupare al fiecărei incinte în parte. În același demers se înscriu și sistemele de reciclare a apei, instalate deja, în unele dintre clădirile cu destinație comercială ale unor corporații.

Sustenabilitatea în relația cu angajatul

Pentru ca sustenabilitatea să devină un mod de a gândi și de a acționa, la nivel de echipă, este nevoie ca aceasta să fie exersată în toate privințele. Angajatul este resursa cea mai valoroasă a unei organizații, iar modul în care aceasta se preocupă de protecția sănătății indivizilor dovedește cel mai bine aplecarea către sustenabilitate. IMMUNE Building Standard™ este un ansamblu de soluții tehnice care adaptează clădirile de birouri la nevoile generate de noua normalitate.

Pornind de la premisa că o problemă globală își poate găsi rezolvarea doar prin intermediul unei soluții de o anvergură similară, echipa formată din 20 de experți în sănătate a elaborat 135 măsuri ce pun pe primul loc sănătatea clădirilor. Chiar dacă demersul de a crea un mediu sigur pentru angajați implică ridicarea consumului de energie, în această etapă potențialul de ameliorare a percepției cu privire la spațiile de lucru urcă pe primul loc. Standardul vizează protecția sanitară, fiind inspirat de tehnologiile și de procedurile implementate și utilizate cu succes în unitățile spitalicești de top.

Citeste si:
În ce mod opțiunile sustenabile adaugă valoare proprietății tale
În ce mod opțiunile...

Printre măsurile a căror îndeplinire garantează calificativele Strong, Powerful sau Resilient se numără senzorii pentru deschiderea ușilor, butoanele cu autocurățare și sistemele de purificare cu UV amplasate în lifturi, specializate pentru măsurarea parametrilor mediului interior, senzorii pentru monitorizarea calității aerului, echipamentele de ionizare a aerului, senzorii pentru controlul umidității și pentru monitorizarea temperaturii, respectiv a concentrației de CO2, dar și tehnologiile pentru interpretarea în timp real a datelor culese, pentru a fi ajustați rapid toți parametrii importanți sau sistemele performante de filtrare și dezinfecție a aerului și de igienizare a suprafețelor.

Cu privirea orientată către un viitor post-pandemic, în care sustenabilitatea și starea de well-being vor fi preocupări permanente ale angajaților, experții urmăresc buna gestionare a viitoarelor amenințări. Riscurile de tip patogen pot deregla activitatea rezidenților din clădirile de birouri și, implicit, mediul de business. În perspectiva depășirii acestei crize, este vizată întoarcerea la un mod sustenabil de desfășurare a activităților, cu impact pozitiv asupra tuturor stakeholderilor. A aborda sustenabilitatea ca expresie a rezilienței în business implică decizii precum:

Citeste si:
Cine are grijă de plante când pleci 3 săptămâni în vacanță? Ai...
Cine are grijă de plante când...
  • receptivitate față de industrie: monitorizarea constantă a deciziilor luate de concurență și elaborarea unor scenarii care să anticipeze evoluțiile. Sustenabilitatea depinde de o gamă variată de potențiale investiții, nu de un model singular;

  • modularitate: inovația implică adaptare permanentă, dar menținerea separată a funcțiilor și rolurilor conferă rezistență. O companie dinamică își poate schimba direcția spre un parcurs mai durabil, dacă redistribuie în timp real resursele vitale;

  • regândirea ciclurilor: dincolo de creșterea financiară constantă, afacerile sustenabile operează atât cu cicluri de creștere, cât și cu cicluri de contracție sau de producție în acord cu obiceiurile de consum ale clientelei.

Impactul unui business sustenabil asupra societății
Atunci când o organizație pune pe primul loc sustenabilitatea, rezultatul nu se va măsura numai în beneficii materiale, datorate explorării unor noi modalități prin care activitatea poate fi desfășurată. Chiar dacă orientarea către dezvoltarea durabilă deschide calea unor parteneriate noi și atrage parteneri de business, adevăratul beneficiu este cel reflectat în atitudinea pe care o vor avea angajații. Sustenabilitatea stimulează atragerea de noi talente, în special din rândul profesioniștilor din generația Y, a milenialilor. Preocupați de mediul înconjurător și cu o responsabilitate socială mai mare decât a altor generații, acești tineri identifică practicile orientate către durabilitate, cu o cultură mai sănătoasă a muncii. Pe termen lung, efectul de care compania beneficiază constă în atașamentul resursei umane și construirea unei culturi organizaționale orientate spre inovație, conform cu filosofia Healthy by Design.

Tendința indivizilor de a-și urma apartenența la o colectivitate și eforturile unui business de a înregistra creștere continuă au un punct convergent în ideea de sustenabilitate. Cu tehnologii actualizate și cu un spirit vizionar, organizațiile, inițiativele și produsele pot fi sustenabile și profitabile, simultan.

Citeste si:
Cum pot fi atrași angajații din multinaționale să revină în...
Cum pot fi atrași angajații...

Credit foto: Shutterstock


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.