Astăzi, moneda euro înregistrează un nou maxim istoric în raport cu leul, 4,9495 de lei. Euro este pe cale să ajungă la o valoare de 5 lei.

Euro, un nou record istoric

Cursul valutar la moneda euro de astăzi a înregstrat o creșterea de 0,02% față de cursul de marți. La începutul anului, euro valora 4,8691 lei. În ultimele 9 luni ale anului, moneda euro a crescut considerabil de mult.

Dolarul american are o valoare de 4,2188 lei, în creștere cu 0,02%, iar lira sterlină este cotată la 5,7509 lei, fiind în scădere.

Gramul de aur costă 240,9126 lei, în creștere față de cursul anterior.

Ultima creștere a monedei euro

Anterior, moneda euro a atins un nou maxim istoric față de leul românesc, cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de de 4,9386 lei/euro, înregistrând o creștere de 0,41 bani (0,08%) faţă de cotaţia anterioară.

În prima jumătate a anului, moneda euro nu a înregistrat creșteri sau scăderi bruște ale valorii, de aceea, la moment, recordul maxim al valutei a luat prin surprindere.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Septembrie 2021 - 02 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.