Moneda euro a atins astăzi un nou maxim istoric față de leul românesc, în timp ce cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de de 4,9386 lei/euro, înregistrând o creștere de 0,41 bani (0,08%) faţă de cotaţia anterioară.

Nou maxim istoric înregistrat de moneda euro

Ultimul record raportat de moneda euro a fost înregistrat în data de 30 august 2021 când acesta avea o valoare de 4,9349 lei.

Conform informațiilor oferite de BNR, dolarul a raportat o micșorare până la 4,1672 de lei, în scădere cu 0,84 de bani (-0,20%) comparativ cu valoarea anterioară, de 4,1756 de lei/dolar.

S-a ieftinit gramul de aur

De asemenea și cursul francului a scăzut cu 0,51 bani (-0,11%), ajungând la 4,5498 de lei/franc, în comparaţie cu cursul de miercuri, când francul elveţian a valorat 4,5549 lei.

Gramul de aur a înregistrat o ieftinire cu 11,99 bani (-0,05%), la 243,4013 de lei, de la 243,5212 de lei, față de cât se anunțase anterior în şedinţa precedentă.

Cursul euro în ultima perioadă

Cursul euro din ultima perioadă nu a înregistrat creșteri sau scăderi majore care ar fi putut influența economia. Moneda euro și-a păstrat aproximativ constant valoarea pe viața românească.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2021 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.