Costul vieții, oportunitățile în carieră și oferta culturală sunt doar câteva dintre lucrurile la care oamenii se opresc și pe care le analizează înainte de a lua decizia finală de a se muta. Fiecare dintre cele enumerate mai sus sunt extrem de importante și pot fi decisive atunci când încerci să găsești locul potrivit atât pentru tine, cât și pentru familia ta.

Chiar dacă nu mai ești mulțumit de orașul în care trăiești și ceea ce îți oferă acesta, acordă-ți suficient timp pentru a lua decizia corectă. Mutarea într-o nouă localitate este una dintre cele mai mari schimbări pe care le faci în viață și îți poate aduce satisfacții, dar și neplăceri dacă nu evaluezi bine situația. Așadar, documentează-te și nu lua o decizie presat de timp sau doar din dorința de a încerca ceva nou.

Una dintre cele mai importante întrebări la care trebuie să găsești răspuns este dacă îți dorești să trăiești într-un oraș mic sau mare. Dacă ai trăit într-un oraș aglomerat, s-ar putea să-ți dorești să te retragi într-o zonă mai liniștită, unde să te bucuri de mai mult timp liber. Așadar, gândește-te bine și fă o listă cu avantajele și dezavantajele fiecăruia. Spre exemplu, te poți aștepta ca salariile să fie mult mai mici într-un oraș de provincie, iar acest lucru să nu fie în concordanță cu dorințele tale.

Costul vieții

Cel mai probabil, într-o comunitate mai mică, prețurile vor fi mai scăzute, începând de la chirii până la anumite activități sociale. Astfel, îți poți face o idee privind costurile după piața imobiliară. Poți căuta rapid apartamente de inchiriat Ploiesti, poate chiar Brașov sau Iași, tocmai pentru a vedea care este valoarea chiriilor și să compari. Acest aspect îți va oferi o perspectivă destul de limpede privind costul vieții. Cu cât valoarea chiriei este mai mare, cu atât viața este mai scumpă și invers.

Piața locurilor de muncă

Dacă pentru tine cariera este unul dintre lucrurile extrem de importante atunci trebuie să evaluezi cu mare atenție piața locurilor de muncă. Posibilitatea de a găsi un serviciu mai bine plătit și într-o companie de renume este mult mai bună într-un oraș mai mare. Cu toate acestea, într-o zonă cu o densitate mare de persoane, concurența va fi mult mai acerbă și s-ar putea ca jobul pe care îl visezi să îl găsești mult mai greu.

Citeste si:
Importanța vizierelor de protecție pentru siguranța angajaților
Importanța vizierelor de...

Servicii medicale

Un alt aspect pe care trebuie să-l iei în considerare când te gândești să te muți este siguranța medicală. Așadar, fii atent la serviciile pe care le ai la îndemână și vezi câți kilometri va trebui să conduci pentru o vizită la un medic specialist. Spre exemplu, dacă unul dintre membrii familiei are nevoie de o îngrijire specială, ar fi indicat să te orientezi către un oraș mare sau măcar în vecinătatea lui.

Timp liber și natură

Cu siguranță, într-un oraș mic te vei simți mai aproape de natură. Dacă ai și copii, alegerea unui astfel de loc va fi extraordinară pentru ei. Astfel, vor avea posibilitatea să se bucure de aer curat și de plimbări prin păduri, aceste activități ajutându-i să cunoască mult mai bine lumea din jur și să crească mai sănătos. Pe de altă parte, și orașele mari au de obicei parcuri și zone de recreere, așadar fii atent când faci alegerea finală.

Citeste si:
Au trecut cinci luni de când Brigitte Pastramă s-a mutat în Dubai....
Au trecut cinci luni de când...

Divertisment

Orașele mari au fost întotdeauna căutate pentru opțiunile privind divertismentul. Evenimentele sportive, spectacolele de teatru, muzeele și sălile de cinema se numără printre atracțiile de care cel mai probabil nu te poți bucura într-un oraș de provincie. Cu toate acestea, și în zonele cu o populație mai mică au început să fie organizate festivaluri sau caravane ce prezintă diverse evenimente.

Indiferent de decizia pe care o vei lua, pune în balanță plusurile și minusurile și ia în considerare toți factorii enumerați. Argumente pro și contra vei găsi atât pentru orașele mici, cât și pentru cele mari, așadar alege ceea ce este mai bine pentru tine și familia ta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.