Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că firmele cu peste 50 de angajați trebuie să decaleze programul de lucru, astfel încât o parte din echipă să vină și să plece de la muncă cu un decalaj de o oră. Această măsură trebuie luată pentru a se evita aglomerarea spațiului de lucru.

Conform deciziilor luate, angajatorul trebuie să organizeze echipa de lucru, în măsura în care are peste 50 de angajaţi, de aşa manieră încât să-i grupeze şi să intre, respectiv să plece de la serviciu cu un decalaj de o oră între aceste grupe care se deplasează acasă, respectiv vin şi să evite aglomerarea în incinta spaţiului de lucru. Cer Inspecţiei Muncii să verifice aceste lucruri, o spun direct, sunt foarte atentă la activitatea Inspecţiei Muncii”, a spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a spus că singura modalitate prin care se poate verifica dacă această măsură este respectată de angajatori este prin controale pe teren.

În această perioadă, mai mult ca oricând, Inspecţia Muncii trebuie să fie şi ea la dispoziţia şi aproape de angajatori acolo unde se justifică să fie fermă, unde este cazul să ofere explicaţii şi să sprijine angajatorul. Cer Inspecţiei Muncii să facă acest lucru, trebuie să iasă pe teren. Nu avem cum să verificăm decalarea programului de lucru, v-am spus cu un interval de o oră între grupele de angajaţi pe care le organizează angajatorul, nu avem cum să verificăm decât dacă mergem pe teren, nu există altă formă de a verifica că această prevedere se respectă decât mergând pe teren şi lucrând şi colaborând cu angajatorul pentru a putea pune în practică această prevedere”, a explicat ministrul.

Violeta Alexandru s-a declarat nemulțumită de activitatea Inspecției Muncii în această perioadă, spunând că nu este la nivelul așteptat.

Citeste si:
Șomajul tehnic ar putea fi prelungit. Pe cine vizează această măsură
Șomajul tehnic ar putea fi...

Constatat că activitatea Inspecţiei Muncii nu este în acest moment la nivelul pe care îl aşteptam, doar în Bucureşti au fost controlaţi 1.144 de agenţi economici din 3.169, mă refer la angajatorii cu peste 50 de angajaţi. Controalele nu trebuie să fie doar în câteva oraşe, trebuie să fie peste tot, este vorba despre angajatori mari, deci se presupune că în mediile urbane trebuie în special să fie atent analizate, dar şi angajatorii care au sediul de lucru în proximitatea oraşelor mari, în zonele metropolitane”, a mai declarat ministrul Muncii, potrivit adevarul.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.