Numarul victimelor in urma accidentului dintre un microbuz de pasageri si un tir produs sambata dimineata pe DN 2A se ridica la 17, fiind vorba de 10 morti si 7 raniti, informeaza reprezentantii ISU Ialomita.

Potrivit sursei citate, in microbuz au fost 17 persoane, iar in urma accidentului au murit 9 persoane din acest autovehicul, precum si soferul tirului.

Secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a declarat, la postul Antena 3, ca si starea a 4 raniti este foarte grava. El a precizat ca un ranit in stop cardio-respirator a fost directionat catre un spital de urgenta din Capitala, iar alte trei au fost duse la Spitalul Judetean de Urgenta din Slobozia. Celelalte 5 persoane ranite au fost, de asemenea, directionate catre spitale din Bucuresti.

Mariana Iancu, manager Spitalului Judetean de Urgenta din Slobozia, a declarat, la Digi 24, ca starea celor trei victime ajunse la aceasta unitate medicala nu este foarte grava, ei ajungand constienti in salile de operatii. O femeie dintre aceste trei persoane are fractura de coloana.

Autoritatile din judetul Ialomita au declansat sambata dimineata Planul Rosu de Interventie in cazul unui accident rutier intre un microbuz cu pasageri si un tir petrecut pe DN 2A.

Reprezentantii ISU Ialomita au comunicat ca Planul Rosu de Interventie a fost activat la ora 5,15, fiind vorba de un numar mare de victime ramase incarcerate. Accidentul a avut loc in zona satului Sfantu Gheorghe, din comuna Balaciu.

Din partea ISU Ialomita se intervine la fata locului cu trei autospeciale de apa si spuma, doua de descarcerare, trei echipaje SMURD, a autospeciala de transport personal si victime multiple (ATPVM). Au fost trimise la fata locului si cinci ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Ialomita, potrivit Agerpres.

De asemenea, au fost solicitate in ajutor si forte ale ISU Bucuresti-Ilfov, fiind trimise la fata locului o autospeciala de terapie intensiva, doua echipaje SMURD si doua autospeciale de transport personal si victime multiple.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Cauza producerii accidentului

Accidentul grav de circulatie produs sambata dimineata pe DN 2A Slobozia-Urziceni, in zona localitatii Sfantu Gheorghe, comuna Balaciu, intre un tir si un microbuz de transport pasageri, a fost provocat de faptul ca soferul tirului a intrat pe contrasens, intrand in plina coliziune cu microbuzul de calatori, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Ialomita, subinspectorul Ludmila-Marina Dascalu.

"Cercetarile sunt ingreunate doarece ambii soferi au decedat", a precizat sursa citata.

De asemenea, reprezentantul IPJ Ialomita a precizat ca numarul persoanelor decedate in urma accidentului dintre un microbuz de pasageri a crescut la zece, unul dintre ranitii grav transportati la spital decedand. De asemenea, alte sapte persoane au fost ranite si transportate la spital, a mai precizat sursa citata, conform Agerpres.

Citeste si:
VIDEO Descoperirea făcută de fostul șef al gărzii de Mediu, la o...
VIDEO Descoperirea făcută de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.