Senatorul liberal Florin Citu sustine ca Romania plateste dobanzi mai mari ca Grecia, iar generatiile viitoare ne vor uri pentru dobanzile rezultate in urma "performantelor" PSD-ALDE.

"Comunistilor de la PSD, va provoc!

Comunistii de la PSD au trimis ordin catre instrumentele de propaganda sa umple Romania cu vestea cea mare: o agentie de rating a confiramt rating-ul de tara.

Propagandistii PSD, din mass-media si activistii de partid, sunt instruiti sa spuna ca acest lucru confirma ca ce fac comunistii de la PSD este bun pentru Romania.

Este asa de mult bullshit in propapganda PSD ca pana si lor li se face rau. La propriu. :)

Romanii trebuie sa stie adevarul

Ce rating a confirmat agentia respectiva?

Unul de TOATA jena. MFP a ajuns o institutie de toata JENA si imi pare rau sa spun asta dar asa este. Este clar ca nu mai sunt profesionisti acolo si trebuie inlocuiti majoritatea. Daca ar mai fi existat profesionisti la MFP nu se laudau cu asa ceva si le prezentau romanilor situatia reala.

Ratingu-l arata ca Romania astazi este doar cu un nivel peste JUNK. Asta este marele rating confirmat de agentie. Wow.

Daca Romania mergea asa bine, cum este prezentata de propganda PSD (si pana acum o saptamana si cei de ALDE) nu trebuia sa fi avut si noi acolo macar un upgrade? Daca nu la rating cel putin la outlook.

Dar rating-ul si outlook ul Romaniei au ramas langa JUNK din 2014. NICIO agentie nu a gasit nimic bun sa adauge in acesti ani. Ne-au tinut langa JUNK.

Doar niste comunisti incompetenti si corupti se pot lauda cu o astfel de “performanta”

Pentru cine este important rating-ul de tara? Pentrru investitorii straini. Acestia folosesc ratingul de tara pentru a vedea care este probabilitatea sa-si recupereze banii investiti in special in obligatiuni guvernamentale.

Putem sa interpretam cum ne vad investitorii straini in doua moduri. Ne uitam la rating sau la dobanzile pe care le cer de la guvernul PSD in schimbul banilor investiti.

Citeste si:
Tăriceanu: „Firea greşeşte cautând vinovaţi pentru înfrângerea de...
Tăriceanu, despre înfrângerea...

Daca ne uitam la raging este JALE. Romania sta mai prost ca Bulgaria si Ungaria. Nu mai zic de Polonia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania care au rating apropiat de Germania. Alta liga. Profesionisti. Acolo vom ajunge si noi cu o guvernare profesionista si fara comunisti.

Iar daca ne uitam la dobanzi PRAPAD. Romania plateste dobanzi mai mari ca Grecia care are rating JUNK. O sa platim la dobanzi de pe urma “performantelor” PSD +ALDE de o sa ne urasca toate generatiile viitoare.

II provoc pe comunistii de la PSD sa:


  • publice TOT comunicatul celor de la SandP. Sa vada toti Romanii ca agentia le spune ca se asteapta la o crestere economica sub 4% cand bugetul este construit pe o crestere conomica de 5.5%, ca guvernul trebuie sa taie pensiile ca altfel intram si mai rau in criza, ca dobanzile vor creste si mai mult si la fel si preturile.

  • prezinte rating-ul Romaniei in comparatie cu cel al altor tari cu care Romania este in competitie pentru capital. Sa vada toti romanii ca avem cel mai slab rating si iar ne-au depasit Bulgarii.

  • ceara Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza sa publice estimarea de vara care trebuia publicata in Iulie sau angajatii CNSP sa dea inapoi banii incasati in salarii si prime in utlimele patru luni.

Citeste si:
Economia mondială se îndreaptă către recesiune. 2023 aduce creșteri...
Economia mondială se...

Aveti curaj comunistilor?

Stiu ca cei de la PSD nu au curaj. Comunistii nu au curaj prin definitie.

Dar POATE exista in administratia asta mare din Romania si oameni cu curaj si care pun mai presus de orice interesele Romaniei. Acestia trebuie sa iasa in fata si sa arate dimensiunea dezastrului guvernarii PSD+ALDE. Altfel sunt PARTASI la distrugerea Romanie alaturi de PSD si ALDE", a scris Citu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.