Transfagarasanul sau "drumul catre cer", cum a fost supranumit in topul CNN, se numara printre cele mai frumoase si palpitante sosele din lume.

Cei de la CNN descriu Transfagarasanul ca o minune a ingineriei si poarta de acces catre unele dintre cele mai splendide privelisti din lume.

Drumul din Romania este clasat pe locul doi, dupa Passo dello Stelvio, care este si cea mai inalta sosea din Alpii italieni, avand nu mai putin de 50 de serpentine.

Transfagarasanul, insa, care a concurat cu sosele din toata lumea, nu doar frumoase, ci si periculoase, se afla in acest top in fata Scarii trolilor din Norvegia sau a Drumului Mortii din Bolivia, potrivit observator.tv

In fiecare an, Transfagarasanul este strabatut de aproximativ 8.000 de masini din toate colturile lumii, turistii fiind atrasi de Balea Lac sau de Barajul Vidraru.

Citeste si: Calatorie de vis: 15 sosele spectaculoase pe care iti vei dori sa mergi macar o data in viata


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.