Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, Guvernului "sa elaboreze urgent" un proiect de lege care sa poata fi adoptat de catre Parlament pana la finalul actualei sesiuni parlamentare si prin care sa propuna "masurile administrative adecvate", incepand de la alegerile prezidentiale.

"Solicit Guvernului sa elaboreze urgent un proiect de lege care sa poata fi adoptat de catre Parlament pana la finalul actualei sesiuni parlamentare, prin care sa propuna masurile administrative adecvate incepand de la alegerile prezindetiale din toamna acestui an. Solicit totodata partidelor si formatiunilor parlamentare sa depuna toate eforturile pentru ca proiectul de lege sa respecte pe deplin standardele de conduita electorala si exigentele in materie astfel incat situatiile de la scurtinul din mai sa fie evitate.

Daca situatia o va impune, voi cere, conform prerogativelor constitutionale, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru discutarea in regim de urgenta a proiectului de lege care urmeaza sa fie supus dezbaterii, astfel incat proiectul de lege sa fie adoptat inaintea urmatoare sesiuni parlamentare", a spus Iohannis, referindu-se la proiectul de lege destinat simplificarii sistemului de vot, care ar urma sa poata fi implementat anca de la alegerile prezidentiale de anul acesta, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.