Serviciile de transfer rapid iti permit sa trimiti bani usor, repede si in siguranta in tara sau oriunde in lume, dar poti la fel de simplu sa primesti bani. Iata ce alte informatii mai trebuie sa stii, daca te gandesti sa folosesti un astfel de serviciu.

1. Poti trimite bani catre o persoana prin intermediul unui serviciu de transfer rapid fie la banca, fie de acasa. A doua varianta este posibila prin folosirea unui serviciu de transfer online, insa, desi este solutia comoda, poate avea dezavantaje legate de comisioane (comisioane de transfer, rata de schimb valutar) sau li se poate cere atat destinatarului, cat si expeditorului sa deschida un cont bancar.

Acestea sunt, desigur, observatii generale - un serviciu ca TransferWise, de pilda, e avantajos pentru ca nu sunt percepute comisioane de transfer, dar e posibil ca transferul banilor sa dureze cateva zile.

2. Drumul pana la cea mai apropiata unitate bancara iti poate aduce avantaje importante.
De exemplu, pentru un transfer de bani prin MoneyGram in unitatile BCR, platesti doar comisionul de trimitere, iar daca esti destinatarul banilor, vei incasa exact suma care a fost trimisa, fara a plati comisioane.

Sumele se pot trimite sau ridica fara completarea unui formular, fara a avea un cont bancar si pot fi incasate in cateva minute de la expediere, in si din orice colt al lumii. Cel mai important avantaj ramane insa siguranta banilor tai.

3. Nu ai nevoie decat de actul de identitate ca sa poti trimite sau incasa bani prin serviciul de transfer rapid, daca apelezi la ajutorul bancii. Beneficiarul mai trebuie sa comunice operatorului codul de referinta primit de la expeditor, suma si tara de expediere.

4. Poti trimite sume mari de bani prin serviciul de transfer rapid
, insa pentru platile mai consistente, unele institutii percep comisioane destul de mari.

5. Banii sunt in siguranta daca serviciul de transfer rapid este oferit de o institutie de plati autorizata, care asigura aceleasi standarde de siguranta ca orice banca comerciala.

Citeste si:
Află informații de care ai nevoie dacă dorești să apelezi la un...
Află informații de care ai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.