Traian Basescu a declarat luni seara, la TVR1, ca presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar fi trebuit sa aiba o intalnire cu premierul Viorica Dancila la Palatul Victoria, si nu in aeroport.

"Este jenant. Echivalentul lui Jean-Claude Juncker in Romania este premierul. Nu prea se cade sa te astepte premierul la aeroport. Domnul Jean-Claude Juncker trebuia sa faca premierului o vizita la Palatul Victoria, intr-o intalnire nu de un sfert de ora, ci de o jumatate de ora, asta e standardul optim. Dar, foarte probabil, scrisoarea idioata pe care a trimis-o cu lovitura de stat din Romania l-a facut pe Juncker sa nu mai aiba niciun fel de respect pentru premierul Romaniei. (...) Intamplarea cu doamna Dancila si modul expeditiv in care a tratat-o domnul Juncker este expresia respectului pe care il au pentru actualul Guvern, nu pentru Romania", a afirmat Basescu, potrivit Agerpres.

Fostul sef al statului a mai spus ca, in opinia sa, sensul initial al Summitului "Initiativa celor Trei Mari" a fost schimbat, capatand o tenta economica.

"Summitul, daca imi este permis, si-a schimbat sensul initial. Initiativa celor Trei Mari a vizat securitatea flancului estic. Nu stiu din initiativa cui s-a trecut la tenta economica pentru summitul de la Bucuresti. Eu nu cred ca as fi fost de acord, dintr-un motiv simplu: noua din cele douasprezece tari prezente sunt membre ale Uniunii Europene, se intalnesc la fiecare trei luni, pot accesa fonduri pentru proiecte transfrontaliere, pentru proiecte regionale. (...) Faptul ca i se da o tenta economica eu cred ca are un substrat mai consistent. Americanii s-au angajat destul de puternic pe flancul estic in urma summitului din Tara Galilor, unde s-au stabilit prepozitionare de tehnica, baze militare permanente, comandamente si alte instrumente ale militarilor, dar cred ca s-au saturat sa tot auda de insecuritatea flancului estic. (...) Si atunci au impins lucrurile catre o zona economica, din care pe ei ii intereseaza un singur lucru - gazele. Statele Unite au un interes major: sa vanda gaze lichefiate in Europa", a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.