Fostul premier Victor Ponta sustine ca este obligatia premierului de a se intalni periodic cu guvernatorul Bancii Nationale, ideea ca interventia BNR ar solutiona problema ratei inflatiei fiind "o minciuna".

Chestionat de jurnalisti cu privire la declaratiile potrivit carora Banca Nationala ar trebui sa intervina in problema cresterii ratei inflatiei, raspunsul deputatului a fost: "Sa terminam cu problema asta. Asta este o minciuna pe care incultii, din pacate doamna Dancila este nepregatita in acest domeniu, si populistii o folosesc. Cum adica? BNR nu stabileste nici cursul de schimb si nici nu spune cati bani sunt in Romania. Face politica monetara pe baza politicilor economice si fiscale".

"Cat timp Romania a fost stabila si predictibila, patru ani nu am avut nici inflatie, nici devalorizare a leului. In ultimii ani avem asa ceva, de fapt dam vina pe Banca Nationala. E o minciuna", a mai mentionat el.

Ponta a tinut sa precizeze este obligatia sefului Executivului de a se intalni cu guvernatorul BNR.

"E obligatia prim ministrului, daca sigur stapaneste notiunile, de a se vedea regulat cu guvernatorul Bancii Nationale. Dar sa se spuna ca se intalneste premierul si guvernatorul si maine se opreste inflatia este o minciuna. E doar o chestie care se bazeaza pe ignoranta oamenilor care pot sa creada asa ceva"
, a declarat fostul prim-ministru, citat de jurnalul.ro.

Premierul Viorica Dancila
a sustinut luni ca in perioada urmatoare urmeaza sa aiba o discutie pe tema cresterii inflatiei cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

"Vom discuta si despre inflatie. Dupa cum stiti, politica bugetara si fiscala este a Guvernului, politica monetara este legata de Banca Nationala. Deci, eu cred ca putem tine lucrurile sub control (...) Voi avea o discutie cu domnul guvernator", a spus prim-ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.