Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca, incepand din ianuarie 2018, vor exista reduceri salariale cuprinse "intre 10 si 40%", mentionand ca este vorba despre "unii dintre bugetari".

Ministrul Muncii a invocat exemplul sefului statului, al carui salariu scade cu nu mai putin de 40%.

"Nu e normal sa avem un director de institutie din teritoriu cu salariu de 14.000 de lei si alti directori cu 2.500 de lei", a precizat ea.

Un alt exemplu a fost cel al consilierilor de la Ministerului Sanatatii, care aveau salariile mai mari decat secretarii de stat. "Si lor le vor scadea salariile, am incercat sa aducem un echilibru", a tinut sa precizeze intr-o interventie telefonica la Antena 3.

De asemenea, a vorbit si despre majorari de salarii, mentionand ca este vorba de o crestere la brut de 25% de la 1 ianuarie, echivalentul a "circa 4% net", noteaza realitatea.net.

In cazul politistilor se va elimina un spor. "Politistul era acasa si asteapta un telefon daca se duce sau nu (la serviciu). Daca se ducea primea bani dar si doar pentru ca statea acasa si primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat", a completat ministrul Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.