Aproape 60% dintre romani nu practica niciun sport. Iar doi din trei angajati care au un job sedentar declara ca s-au ingrasat in ultimul an.

Este statistica ingrijoratoare scoasa la iveala in urma unui studiu efectuat de cei de la eJobs. Mai exact, 66% dintre romanii care au raspuns la chestionarul intocmit de site-ul de recrutare au declarat ca au luat in greutate in ultimul an. Dintre acestia, 85% au recunoscut ca lipsa miscarii este cauza principala.

58% dintre participantii la studiu au spus ca nu au fost la sala si ca nu au practicat niciun sport in ultimele sase luni. Oboseala sau lipsa timpului sunt scuzele preferate de angajatii romani.

Va mira aceste statistici? Nu ar trebui. Traim intr-o tara in care educatia, sportul si cultura sunt dramatic subfinantate. Lipsa de interes a politicienilor din Romania fata de aceste domenii se vede si in reformele care ajung in dezbatere publica. In ianuarie 2016, se vorbea despre reducerea orelor de sport, iar anul acesta strategia Ministerului Educatiei pentru incurajarea miscarii sunt... manualele de sport.

In aceste conditii, implicarea privatului pare sa fie singura solutie. Insa, potrivit studiului TOP Companii din Romania implicate in sport, realizat de Adrenallina Sports, doar 5% dintre companiile care ocupa primele locuri in acest clasament au o strategie coerenta in acest sens. Mai mult, din cele 100 de firme studiate, doar 18% sustin acest domeniu, prin sponsorizarea sportivilor profesionisti sau a unor echipe sportive, cluburi sportive, asociatii sau ONG-uri din domeniul sportului.

Asta in conditiile in care dezvoltarea si incurajarea sportului se poate face inclusiv prin metode originale precum cele prezentate aici, care influenteaza starea sportivilor si a fanilor din arenele sportive. Ambianta calduroasa si vizibilitatea clara asigurate de aceste solutii ingenioase vor imbunatati experientele si performantele si ii vor convinge pe fani sa revina. Sunt potrivite pentru manifestatii sportive din orice locatie, de la cea mai mica pana la cea mai mare.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Iata care sunt cele 3 motive pentru care companiile din Romania ar trebui sa se implice in finantarea sportului:

1. Sportul nu inseamna numai Jocuri Olimpice si Campionate Mondiale

Echipa de fotbal a Romaniei la un campionat final si trecerea acesteia de faza grupelor este un vis frumos. Care nu se poate insa realiza fara investitii majore, de tipul celei facute la Constanta de Gheorghe Hagi. Talent exista in Romania, am invatat asta din povestea Simonei Halep, insa trebuie incurajat sa iasa la suprafata si sustinut financiar, pentru ca cei mai multi dintre parintii de la noi din tara nu isi permit sa-si sprijine copilul intr-un sport precum tenisul. Sponsorizarile private sunt solutia. La fel si sustinerea unor initiative private de constructie a unor centre moderne de pregatire pentru tineret.

Si nu vorbim aici doar de fotbal sau tenis. De investitii majore este nevoie si in domenii precum handbal, rugbi, inot, gimnastica si lista poate continua. Este unica solutie pentru a ne putea bucura din nou cu totii de rezultate frumoase ale Romaniei la competitii sportive importante. Si este o sansa in plus pentru copiii din mediile defavorizate sa-si invinga destinul si sa reuseasca in viata.

Citeste si:
5 motive pentru care educația este esențială într-o societate
5 motive pentru care educația...

2. Investesti intr-o societate mai sanatoasa si mai productiva

Investitia in sport inseamna investitia intr-o societate mai sanatoasa si mai fericita. Iar valorile pe care tinerii le invata pe o arena sportiva sunt importante nu numai in cadrul competitiilor sportive, ci si in viata, in general. Calitati precum loialitatea, spiritul de echipa, determinarea, forta psihica sau rezistenta in fata stresului se invata cel mai bine practicand un sport in copilarie. Vorbim despre valori pe care toate companiile le mentioneaza atunci cand sunt in campanii de recrutare.

Asadar, sustinand sportul, investesti in viitorul Romaniei, contribuind la cresterea productivitatii, la salarii mai mari, la o putere de cumparare mai mare sau la un profit in crestere al companiilor din mediul privat.

3. Sustii dezvoltarea rurala a Romaniei

Citeste si:
Ce accesorii îți trebuie pentru jogging: top 5 accesorii pentru...
Ce accesorii îți trebuie...

Cei mai multi sportivi de performanta nu se nasc in marile orase. Talentul exista peste tot in tara si este important sa il descoperi la timp. Viitorii campioni ai Romaniei se pot naste in casute de lut cu o singura camera si fara o sursa de apa curenta. Asadar, este aproape inutil sa mai mentionam cat de importanta este pana la urma dezvoltarea rurala si investitiile private in sport in aceste zone defavorizare ale Romaniei.

Compania pentru care lucrezi tu investeste in evenimente sportive? Ti-ar placea ca acest lucru sa se intample?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.