Administratia presedintelui american Donald Trump ia in calcul posibilitatea de a reduce programele "Work and Travel", care le permit studentilor straini sa lucreze in SUA. 

Aceasta informatie vine dupa ordinul lui Donald Trump: "Buy American and Hire American" (Cumparati produse americane si angajati americani), care a determinat revizuirea regulilor si practicilor privind imigratia, cu scopul de a apara muncitorii americani.

Pe langa programele "Work and Travel", revizuirea include o serie de alte programe care fac parte din sistemul de vize J-1, printre care si programele au pair, insa nu si sistemul de studii pentru studentii sau elevii din strainatate.

Cei care critica programele de acest tip, sustin ca ele dau nastere unei competitii neloiale in SUA, intre cetatenii americani si cei straini. Pe de cealalta parte, sustinatorii considera ca aceste programe genereaza un schimb cultural sanatos.

Desi sistemul de vize J-1 a fost creat prin statut, programele interne de tipul celor au pair, au fost create de administratii individuale, astfel ca ele pot inceta prin ordine executive.

Oprirea acestor programe nu este singura optiune a administratiei Trump, aceasta putand introduce o serie de conditii suplimentare pentru cei care aplica, informeaza Wall Street Journal, citat de Digi24.ro.

Este deja cunoscut faptul ca presedintele SUA are o pozitie dura atunci cand vine vorba despre imigratie. O promisiune-cheie a administratiei sale fiind "America first". Declaratiile celor de la Wall Street Journal nu au fost comentate de Departamentul de Stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.