Iarna aceasta se anunta foarte geroasa si cu multa zapada, asa ca ai nevoie de cateva lucruri de baza pentru a-ti asigura confortul. Nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa.

Foarte putin ne mai desparte de zilele cu temperaturi scazute si este mereu recomandat sa fim prevazatori si sa ne pregatim locuinta pentru gerul care va veni. Unele dintre lucrurile de mai jos probabil le ai deja in casa, in vreme ce la altele nu te-ai fi gandit ca iti sunt atat de folositoare, cert este ca ele isi vor dovedi utlitatea la momentul potrivit. Daca le ai in casa, nu vei avea nicio grija, indiferent de ce probleme iti provoaca vremea. Iata despre ce este vorba:

1. Nu te baza doar pe caldura de la sistemul centralizat

Este esential sa ai parte de caldura in timpul iernii, insa uneori sistemul centralizat isi arata limitele. Au existat mai multe cazuri in care blocuri intregi au ramas fara caldura. De ce sa nu fii prevazator si sa te bazezi pe propriile solutii? Iti poti incalzi casa foarte simplu cu ajutorul unei astfel de aeroterme cu aer cald. Dupa cum vezi, ai la dispozitie mai multe modele si dimensiuni, asa incat sa se plieze pe nevoile tale. Poti sa achizitionezi una de mici dimensiuni, care are si un pret pe masura, si sa o pastrezi in casa pentru a fi pregatit in orice situatie.

Este cu atat mai important sa iei in calcul un asa zis plan de rezerva pentru incalzire, mai ales ca Romgaz anunta recent ca bucurestenii ar putea fi privati de caldura in prag de iarna.

2. Absolut necesara in cazul in care cad cantitati mari de zapada

Unul dintre obiectele absolut indispensabile in casa in timpul iernii este lopata. Ai nevoie de ea pentru a scoate masina de sub stratul gros de zapada, sau pentru a face carare in fata blocului sau in fata casei dupa o noapte in care a nins din belsug. Iti este absolut necesara, asa ca ar trebui sa te asiguri ca o ai in casa.

3. Cel mai util lucru in cazul unei pene de curent

Penele de curent nu sunt o raritate iarna. Temperaturile foarte scazute pot duce la avarii care se remediaza in decurs de cateva ore. In tot acest timp, electrocasnicele tale trebuie sa stea fara curent, iar tu sa stai pe intuneric. Ca sa te asiguri ca ai parte de confort chiar si in cazul unei pene de curent, achizitioneaza-ti un generator de curent electric. Exista pe piata si modele mici, de apartament, numai bune pentru a-ti alimenta casa in timpul unei pene de curent.

Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

4. Lucrul care te ajuta sa pastrezi un aer sanatos in casa in timpul iernii

In timpul iernii, aerul din casa ta este foarte uscat, ceea ce iti poate provoca o multime de probleme de sanatate, de la banalele raceli, pana la infectii ale sinusurilor. Probabil ai simtit deja ca in timpul iernii si pielea se usuca, fiind mai predispusa la eczeme. Poti combate acest efect folosind un umidificator, este de mare ajutor pentru a-ti proteja sanatatea, dar si confortul. Printre multiplele lui beneficii se numara si faptul ca te ajuta sa dormi mai bine in timpul noptii.

Temperaturile extreme din timpul iernii pot sa provoace o multime de neplaceri, motiv pentru care este bine sa fii pregatit pentru a-ti asigura confortul. Lucrurile de mai sus sunt extrem de utile si nu te vor costa mult, insa vor face o diferenta enorma cand vei fi privat de curent electric sau de caldura.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Sursa foto: Syda Productions / Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.